ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρά για κολύμπι τα νερά στις κοντινές παραλίες του Βόλου

καθαρά-για-κολύμπι-τα-νερά-στις-κοντιν-763388

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δεν υπήρξε καμία απολύτως επιβάρυνση από τη διοχέτευση λυμάτων

Άφοβα μπορούν οι λουόμενοι να κολυμπούν στις κοντινές ακτές του Βόλου. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε χθες ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν μετά τη διοχέτευση λυμάτων στον Παγασητικό λόγω βλάβης στον αγωγό μεταφοράς λυμάτων προκύπτει ότι τα κολοβακτηριοειδή και οι εντερόκοκκοι είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, καθώς δεν υπάρχουν υπερβάσεις.

Τα τελικά αποτελέσματα των δειγματοληψιών αναμένονται να βρουν το προσεχές διάστημα, καθώς η καλλιέργεια ορισμένων στοιχείων αργεί για να έχει αποτέλεσμα.

«Εντούτοις, εκείνο που έχει σημασία για εμάς είναι ότι όλες οι ακτές από τα Πευκάκια μέχρι το Ξενία είναι καθαρές και οι λουόμενοι μπορούν να τις επισκέπτονται και να κάνουν το μπάνιο τους» είπε η κ. Κολυνδρίνη.

Παράλληλα, το κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας και Περιβάλλοντος συνεχίζει να πραγματοποιεί δειγματοληψίες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης για λόγους πρόληψης.

«Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες λαμβάνουν δείγματα κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης.

Η κ. Κολυνδρίνη επανέλαβε ακολούθως ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. «Εξάλλου, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΔΕΥΑΜΒ προβλέπει ότι είναι νόμιμο να προχωρεί σε διοχέτευση χλωριωμένων λυμάτων στον Παγασητικό όποτε παρουσιάζεται βλάβη», πρόσθεσε η ίδια.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου