ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτιά από ΕΠΑΛ στο Τμήμα Βιοχημείας -Βιοτεχνολογίας του Π.Θ.

πρωτιά-από-επαλ-στο-τμήμα-βιοχημείας-β-764474

Ζωντανή διαφήμιση για τα Επαγγελματικά Λύκεια αποτελεί η απόφοιτη του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Χρύσα Μονοβασίου, η οποία έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και προχθές με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων πανηγύρισε για την εισαγωγή της και μάλιστα ως πρώτη στο Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η Χρύσα Μονοβασίου εισήχθη στο Τμήμα με 19.945 μόρια, πέντε μόρια πάνω από τον αμέσως επόμενο επιτυχόντα από Γενικό Λύκειο.

Η επιτυχία της Χρύσα Μονοβασίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι 46 ετών, εργαζόμενη τα πρωινά και τα απογευματινά παρακολουθούσε μαθήματα στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. «Εχω ήδη πτυχίο στον τομέα της αισθητικής και αποφάσισα να γραφτώ στο ΕΠΑΛ στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Οι πανελλαδικές δεν ήταν στόχος μου. Ηταν ένα μικρόβιο που με… προσέβαλε τον τελευταίο έναν χρόνο. Κι έπρεπε να τα συνδυάσω όλα, εργασία, οικογένεια και μαθήματα», λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Ηταν κοπιαστικό για μένα, έπρεπε να είμαι παρούσα σε πολλούς χώρους», συνεχίζει.

Η ίδια δεν είχε αποκαλύψει στην οικογένειά της ότι προετοιμαζόταν για τις πανελλαδικές. Αντίθετα μάλιστα, κρατούσε το βιβλίο στον γιο της που επίσης έδωσε πανελλαδικές, αρίστευσε και πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή προτίμησής του. «Τους το κρατούσα για έκπληξη», λέει η ίδια τονίζοντας ότι είχε πολλή στήριξη από συναδέλφους της στην εργασία της.

Η Χρύσα Μονοβασίου θα παρακολουθήσει τα μαθήματα του Τμήματος. «Θα προσπαθήσω, θα κάνω τροποποιήσεις στην εργασία μου, γιατί το Τμήμα έχει πολλά εργαστήρια και απαιτεί φυσική παρουσία κι ελπίζω να τα καταφέρω έστω κι αν δεν πάρω όλα τα μαθήματα του εξαμήνου και καθυστερήσω να πάρω το πτυχίο», αναφέρει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου