ΤΟΠΙΚΑ

Αλλο ένα καλοκαίρι χωρίς Περιφερειακό…

αλλο-ένα-καλοκαίρι-χωρίς-περιφερειακ-851206

Για μία ακόμη φορά οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη για τα μεγάλα έργα υποδομής της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και ειδικότερα για το έργο του Περιφερειακού του Βόλου αποδείχθηκαν έπεα πτερόεντα.
Οι προ διμήνου δεσμεύσεις του Υφυπουργού ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα έχει δημοπρατηθεί το έργο του Περιφερειακού για την έξοδο της σήραγγας της Γορίτσας μέχρι τον παραλιακό της Αγριάς και ότι το έργο θα έχει δοθεί σε κυκλοφορία μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι παραμένουν γράμμα κενό περιεχομένου, καθώς βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου και όχι μόνο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί το έργο αλλά ούτε καν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ!!!
Για το σκοπό αυτό και μετά τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών από τον οποίο ζητά να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του νόμου προκειμένου να δημοπρατηθεί το ταχύτερο δυνατόν το έργο.
Ειδικότερα η επιστολή του Δημάρχου Βόλου, η οποία κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, έχει ως εξής:
 
«Κύριε Υφυπουργέ,
 
Επιτρέψτε μου να επανέλθω, για μια ακόμη φορά, στο έργο του Περιφερειακού του Βόλου, που συνεχίζει να μας απασχολεί τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια.
Μετά από τη διάλυση των τελευταίων εργολαβιών, ήταν επιτακτική η ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να υποκατασταθούν οι Ανάδοχοι ώστε να ολοκληρωθεί το ημιτελές έργο.
Η προσωρινή απόδοση στην κυκλοφορία ενός τμήματος του Περιφερειακού, παρά το ότι λειτούργησε θετικά για την πόλη, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, αφού όλη η κυκλοφορία και κυρίως τα βαριά οχήματα εκτρέπονται εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του έργου, λόγω της εμπλοκής που παρουσιάστηκε με την εργολαβία στο τμήμα Γορίτσας – παραλιακός Βόλου – Αγριάς.
Η δεύτερη εργολαβία, που επίσης εγκαταλείφθηκε το 2009 λόγω έκπτωσης του αναδόχου, παραμένει σε εκκρεμότητα παρά το ότι το έργο δόθηκε στην κυκλοφορία με πολλές ελλείψεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια (υπερυψωμένες σχάρες, φωτισμός, παράδρομοι κ.λ.π.).
Στις προηγούμενες συναντήσεις μας ζητήσαμε να δημοπρατηθεί έγκαιρα και κατά προτεραιότητα η ολοκλήρωση της εξόδου του Περιφερειακού, ώστε το καλοκαίρι του 2011 να έχει δοθεί σε χρήση. Μάλιστα, μετά και από σχετική συνεννόηση με τις υπηρεσίες σας, με δηλώσεις σας στη Ν. Αγχίαλο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Αεροσταθμού δεσμευτήκατε ότι αυτό θα γίνει.
Δυστυχώς είμαστε ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου και όχι μόνο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί το έργο, αλλά ούτε καν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η εμπειρία μας λέει ότι η ένταξη, η δημοπράτηση και η εγκατάσταση του αναδόχου δεν μπορεί να γίνει πριν από το καλοκαίρι.
Εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων του νέου Δήμου Βόλου, ζητάμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να εξαντλήσετε κάθε περιθώριο που επιτρέπει ο νόμος, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε ανάδοχο για την ολοκλήρωση του έργου.
Κάνουμε έκκληση για επίσπευση των διαδικασιών και αναμένουμε άμεσα δικές σας πρωτοβουλίες».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου