ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση, ΜΑΤ και καταγγελίες για προσαγωγές στο Δ.Σ. Βόλου (vid)

ενταση-ματ-και-καταγγελίες-για-προσαγ-765347

Με ένταση, φραστικές αντεγκλήσεις και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, αλλά και καταγγελίες για προσαγωγές στιγματίστηκε και η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που είχε διακοπεί χθες το μεσημέρι λόγω σοβαρών επεισοδίων.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 9 το πρωί με θέμα συζήτησης τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω μη βιωσιμότητάς της βάσει των οικονομικών δεδομένων της Επιχείρησης. Ενώ η συνεδρίαση κυλούσε ομαλά και με την παρουσία μόνο λίγων πολιτών και εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, λίγο πριν τις 10.30 μπήκαν στην αίθουσα μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό Βόλου και Πηλίου και φώναξαν πως λίγο πριν προσήχθη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Ακολούθησαν ένταση και φραστικές αντιπαραθέσεις των πολιτών και μελών της δημοτικής Αρχής, ενώ στον διάδρομο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων παρατάχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ. Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι σε έντονο ύφος κατήγγειλαν την δημοτική αρχή για φασισμό και ζητούσαν να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το Δημαρχείο. Η ένταση συνεχίστηκε και τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το κτίριο, αλλά παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, προσωρινά, στην αίθουσα συνεδριάσεων, μέχρι που έλαβε τον λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, ο οποίος κατήγγειλε ότι προσήχθη και ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Τρεμόπουλος, που ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος.

Στο άκουσμα της νέας καταγγελίας, πολίτες που παρέμεναν στην αίθουσα, άρχισαν να φωνάζουν και σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Οι παρατάξεις της μείζονος, α’ ελάσσονος και ήσσονος μειοψηφίας, καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση καταγγέλλοντας τον κ. Μπέο για φασισμό.

Τελικά το θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, ο επικεφαλής, Μιχ. Μιτζικός και ο δημοτικός σύμβουλος της “Δύναμης Βόλου” ψήφισαν παρών και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Πέγιος, Λαϊνας και Καλυβιώτης κατά. Ωστόσο, για την έγκριση της πρότασης απαιτούνταν η λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, με αυξημένη πλειοψηφία.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπέος, οι καταναλωτές μαζί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ θα παραλάβουν και μία επιστολή με την οποία θα ενημερώνονται αναλυτικά για την ανάγκη λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου κατά παρατάξεων των μειοψηφιών

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Κρυμμένοι πίσω από μια χούφτα μπαχαλάκηδες, που για δεύτερη συνεχή ημέρα επιχείρησαν να καταλύσουν την Δημοκρατία και με την βία και την αυθαιρεσία να επιβάλλουν τις απόψεις τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που – με μεγάλη δόση σαρκασμού – αυτοαποκαλούνται και Αριστερές, απέφυγαν να σταθούν προ των ευθυνών τους και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για ειδική εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ και ενσωμάτωσής της στον Δήμο Βόλου, προκειμένου τα διασωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της, που είναι κτήμα των Βολιωτών, από αδηφάγα εργολαβικά και άλλα συμφέροντα.

Οι πολίτες του Βόλου γνωρίζουν τώρα πολύ καλά, ποιοι δουλεύουν, είτε εκουσίως, είτε ακουσίως, για να τα συμφέροντα της ΕΡΓΗΛ, στην οποία με την μικρόψυχη, κοντόφθαλμη και λαϊκίσιτκη τακτική τους έδωσαν επιχειρήματα και χρόνο για να λεηλατήσει τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ. Και όλα αυτά για μια χούφτα ψήφων, από εμμονικούς και ιδεοληπτικούς ταραξίες, από συνδικαλιστές της πλάκας και από δήθεν επαναστάτες του γλυκού νερού!

Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις τον αγώνα μας για να διασώσουμε την περιουσία του λαού του Βόλου από τα κάθε λογής αρπακτικά, έστω και αν δεχόμαστε αυτή την προκλητική και ύποπτη υπονόμευση από τους συγκεκριμένους σκοτινούς μηχανισμούς, που έτσι νομίζουν ότι θα μπορέσουν να μετριάσουν έστω τις αλγεινές εντυπώσεις από την αποκάλυψη των τερατωδών σκανδάλων, που οι είτε οι ίδιοι δημιούργησαν, είτε οι ίδιοι συγκάλυψαν και ανέχτηκαν.

Οι πολίτες του Βόλου στην τελική τους κρίση ας έχουν υπόψη τους ποιοι παλεύουν γι αυτούς και την πόλη και ποιοι για την ΕΡΓΗΛ και τα εργολαβικά συμφέροντα της. Ποιοι δηλητηριάζουν το κοινωνικό κλίμα και προκαλούν ρήγματα στην κοινωνική συνοχή, χρησιμοποιώντας σαν πιόνια τα φανατισμένα παιδιά και και τους περίεργους γέροντες που περιφέρονται στην πόλη, προκαλώντας επεισόδια.

Και επειδή διάφορα διαχέονται , αλλά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, προς τους όψιμους πολέμιους της ΕΡΓΗΛ μια υπενθύμιση: Από το 2014, οπότε και αναλάβαμε καθήκοντα, προχωρήσαμε κατά της συγκεκριμένης εταιρίας σε 30 νομικές διαδικασίες (μηνύσεις, αγωγές, ανακοπές, ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές). Πριν το 2014 ήταν πλήρως απροστάτευτη η ΔΕΥΑΜΒ. Ούτε καν ένας πειθαρχικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έγινε. Και εύκολα, πλέον, συμπεραίνουμε όλοι το γιατί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου