ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Γραμμάτος

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-σπύρος-γραμμάτος-765371

Εφυγε από τη ζωή χθες ο Σπύρος Γραμμάτος, ένα από τα γνωστότερα και δραστήρια μέλη της τοπικής κοινωνίας, που έδρασε στον Βόλο από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και τις αρχές του 2000.

Επιστήθιος φίλος του πρώην δημάρχου Βόλου Μιχάλη Κουντούρη, ο Σπύρος Γραμμάτος είχε συνδέσει το όνομά του με το πάρκο στο Πεδίον του Αρεως στην οδό Αθηνών, επί θητείας του κ. Κουντούρη.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι και το 2000 προσέφερε τις υπηρεσίες του στην πόλη, θητεύοντας σε διάφορες δημοτικές επιτροπές και οργανισμούς. Διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, ενώ επίσης όλοι θα τον θυμούνται ως έναν από τους τελευταίους «ζεν πρεμιέ» του Βόλου. Πάντα καλοντυμένος, καλομίλητος και πολύ ευγενής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λαμία, τόπο καταγωγής του πατέρα του. Σε ηλικία 12 χρόνων, αφού έχασε τον πατέρα του, μαζί με τη μητέρα του που καταγόταν από τη Μακρινίτσα και τα αδέρφια του αποφάσισαν να έρθουν στον Βόλο, όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Εργάστηκε ως υπάλληλος στο ΙΚΑ. Ιδιαίτερα εργατικός, φιλότιμος και αγαπητός στους συναδέλφους του, εξελίχτηκε επαγγελματικά σχετικά γρήγορα. Διατέλεσε μάλιστα τμηματάρχης και προϊστάμενος στο Νομαρχιακό Υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Βόλο.

Τα τελευταία χρόνια ο Σπύρος Γραμμάτος είχε αποσυρθεί από την «ενεργό δράση». Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο στις 11.30 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου