ΤΟΠΙΚΑ

Εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι στο δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

εκκολαπτόμενοι-δημοσιογράφοι-στο-δη-765788

Νέα ειδικότητα «Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ» ξεκινά στο δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, η οποία ανήκει στην Ομάδα επαγγελμάτων Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας ως σύγχρονοι δημοσιογράφοι θα είναι σε θέση να παράγουν δημοσιογραφικό περιεχόμενο για κάθε κατηγορία Μέσου ενημέρωσης (Τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο), σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και υιοθετώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Ο δημοσιογράφος, του οποίου πρωταρχικό έργο είναι η σφαιρική ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω της παραγωγής δημοσιογραφικού περιεχομένου, μπορεί να στελεχώσει όλες τις κατηγορίες των Μέσων, αλλά και ευρύτερους φορείς που ανήκουν στο πεδίο της Επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να απασχοληθεί σε:

  • Όλο το φάσμα του Τύπου, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες εφημερίδων και περιοδικών, εθνικής ή τοπικής κυκλοφορίας.
  • Ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.
  • Διαδικτυακές ιστοσελίδες ενημερωτικού χαρακτήρα, που βασίζονται στα πολυμέσα (multimedia) ή σε ιστοσελίδες που παρέχουν υπηρεσίες νέων ραδιοτηλεοπτικών συστημάτων (Web Radio & Web TV).
  • Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων διαφόρων φορέων και οργανώσεων.
  • Εταιρείες που αναλαμβάνουν έργο παρακολούθησης του περιεχομένου των Μέσων (media monitoring) καθώς και αποδελτίωσης.
  • Διαφημιστικές εταιρείες, αναλαμβάνοντας έργο συγγραφής κειμένων στο πλαίσιο της διαφημιστικής επικοινωνίας.

Προϋποθέσεις εγγραφής – Διάρκεια φοίτησης

Δυνατότητα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου.

Η διάρκεια φοίτησης στην ειδικότητα είναι 2 έτη (4 εξάμηνα) και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με την φοίτηση των δύο (2) τελευταίων εξαμήνων. Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ είναι εντελώς δωρεάν. Τα Δημόσια ΙΕΚ παρέχουν μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ και σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων, Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 5.

Σημειώνεται ότι στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου εκτός από την ειδικότητα της δημοσιογραφίας θα λειτουργήσει η μοναδική στην Ελλάδα ειδικότητα Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής αλλά και νέα ειδικότητα Marketing.

Συγκεκριμένα από το β’ εξάμηνο του 2018, οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν επαγγελματικά σε οκτώ ειδικότητες:

Βοηθός φυσικοθεραπείας

Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Μάρκετινγκ

Τεχνικός Η/Υ

Δημοσιογραφίας Συντακτών και Ρεπόρτερ

Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου