ΤΟΠΙΚΑ

Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε τροχαίο

μεθυσμένος-οδηγός-προκάλεσε-τροχαίο-765823

Στη σύλληψη ενός ακόμη μεθυσμένου οδηγού Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου προχώρησαν προχθές στις 11.20 το βράδυ οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό 40 ετών ο οποίος μετά από τροχαίο υλικών ζημιών διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγώντας έχοντας καταναλώσει πέραν του επιτρεπόμενου ορίου αλκοόλ ο 40χρονος εξετράπη από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα.

Ευτυχώς, από το ατύχημα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Οι αστυνομικοί υπέβαλαν τον υπαίτιο οδηγό του τροχαίου σε αλκοτέστ και διαπίστωσαν ότι οδηγούσε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,98 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα με επιτρεπόμενο όριο τα 0,25.

Ο οδηγός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Επισημαίνεται ότι οι συλλήψεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος καταγράφουν μεγάλη αύξηση. Το πρώτο πεντάμηνο ενδεικτικά του 2018 παρουσίασαν αύξηση 192% καθώς ανήλθαν σε 35 από δώδεκα που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Υπάρχουν οδηγοί που κυριολεκτικά «σπάνε» τα αλκοολόμετρα της Τροχαίας, που μπορούν να μετρήσουν ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μέχρι 2,75 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου