ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές πληρότητες στο Πήλιο και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

υψηλές-πληρότητες-στο-πήλιο-και-την-τε-765831

Με ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες συνεχίζεται η τουριστική κίνηση στο Πήλιο και τη Μαγνησία και την εβδομάδα που ξεκινά, την τελευταία του Αυγούστου.

Η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία είναι στο 80% και τα Σαββατοκύριακο φτάνει και το 95% στο σύνολο των τουριστικών προορισμών.

Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας πέτυχαν με ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα προσφορών να διατηρήσουν τον Αύγουστο την τουριστική κίνηση στα ίδια με τα περσινά επίπεδα και να μην έχουν περαιτέρω απώλειες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είπε ότι παρά τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και τη δυσκολία που αντιμετωπίστηκε το προηγούμενο διάστημα για την κάλυψη της πληρότητας ο Αύγουστος κινείται με ικανοποιητικά επίπεδα.

«Βλέπουμε να μας επισκέπτονται πολλές αγορές των Βαλκανίων. Ιδιαίτερα η αγορά των Ρουμάνων γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Ακόμη, έχουμε πολλούς Ισραηλινούς τουρίστες και πάρα πολλούς Γάλλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι προσπάθειες για την τουριστική προβολή του Νομού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, των ΟΤΑ της Μαγνησίας, της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

«Ειδικά η συμμετοχή στις εκθέσεις του Παρισιού είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόδοση. Οι αφίξεις των Γάλλων παρουσίασαν θεαματική άνοδο», ανέφερε ο ίδιος.

Η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας στο εξωτερικό με τη φιλοξενία δημοσιογράφων είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, όπως και η ανάδειξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού, όπως ιππασία, πεζοπορία κ.α.

Εκπληξη αποτέλεσε παράλληλα φέτος για το Πήλιο η παρουσία αρκετών Ιταλών τουριστών, οι οποίοι είχαν σταματήσει να επισκέπτονται την ηπειρωτική Μαγνησία τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η τουριστική κίνηση του Αυγούστου είναι ικανοποιητική. Αλίμονο, αν δεν ήταν έτσι», είπε ο κ. Ζαφείρης.

Αισθητή πάντως διαφορά φέτος σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να έχουν οι τζίροι των τουριστικών επιχειρήσεων από την κατανάλωση των Ελλήνων τουριστών. Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς κατά βάση, αλλά και πολλοί Λαρισαίοι που παραθερίζουν στη Μαγνησία, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερα μειωμένη οικονομική δυνατότητα. Ευτυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο σε σχέση με πέρυσι και με τους ξένους τουρίστες.

Οι ξενοδόχοι ρίχνονται τώρα στην προσπάθεια να επιμηκύνουν όσο το δυνατόν πιο πολύ την τουριστική περίοδο, ώστε να βγάλουν τις απώλειες του Μαΐου και του Ιουνίου.

Η έναρξη του καλοκαιριού για τον τουριστικό κόσμο έγινε με πολύ δυσοίωνες προβλέψεις. Οι πολιτικές εξελίξεις και κυρίως οι αρνητικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν με τις συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν σαν συνέπεια τις ακυρώσεις πολλών προγραμματισμένων κρατήσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου