ΤΟΠΙΚΑ

Ξύλο, ένταση και ΜΑΤ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου [photos & video]

ξύλο-ένταση-και-ματ-στο-δημοτικό-συμβο-765955

Ξύλο, ΜΑΤ, ένταση, έντονα φραστικά επεισόδια με χειροδικίες πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και οι διάδρομοι έξω από την αίθουσα μετατράπηκαν σε ρινγκ, ενώ μέχρι και αυτήν την στιγμή τα πνεύματα δεν έχουν ακόμη ηρεμήσει παρά την επέμβαση δύναμης των ΜΑΤ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητείται το θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, με το οποίο διαφωνούν εργαζόμενοι της Επιχείρησης, δημοτικοί σύμβουλοι και ομάδες πολιτών.

Αν και μέχρι λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση διεξάγονταν ομαλά και ήρεμα και είχαν ήδη τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ κ. Ζεμπέογλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, Ιωσήφ Παλάντζας και επρόκειτο να ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Νερό ζήτησαν το λόγο για να εκθέσουν τις θέσεις του για το θέμα.

Από το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου δεν τους δόθηκε ο λόγος, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα. Στη στιγμή τα αίματα “άναψαν” και μέλη της Κίνησης κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του προεδρείου και επιτέθηκαν στον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μουλά και επιχείρησαν να χειροδίκησαν. Ενας άνδρας προσπάθησε να τους απωθήσει, τον οποίο οι πολίτες χαρακτήρισαν ως μπράβο, κάτι που φαίνεται ότι προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση. Ακολούθησαν χειροδικίες, εντονότατα φραστικά επεισόδια μεταξύ των πολιτών και μελών της δημοτικής αρχής τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή στους διαδρόμους.

Δύναμη της Αστυνομίας και διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το Δημαρχείο Βόλου επενέβησαν προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει διακοπεί και όπως ανακοίνωσε αργότερα θα συνεχιχτεί αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Από τον Δήμο Βόλου μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με αδιανόητες ενέργειες βίας και αλητείας μια ολιγομελής ομάδα τραμπούκων κατέλυσε σήμερα την Δημοκρατία στην πόλη του Βόλου και με την παρότρυνση – δυστυχώς – κάποιων τυχοδιωκτών και καιροσκόπων της πολιτικής υποχρέωσαν σε διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που αυτό συζητούσε ένα από τα κορυφαία ζητήματα, όπως αυτό της ΔΕΥΑΜΒ.

Υβρεις, τραμπουκισμοί, προπηλακισμός του προέδρου του σώματος του κ. Μουλά, που τόλμησε να αποφασίσει (!) ολιγόλεπτη διακοπή προς εκτόνωση της κατάστασης, συνέθεσαν μια φριχτή πραγματικότητα, προσβολή για τον πολιτισμό της κοινωνίας μας, με τους τραμπούκους σε έξαλλη κατάσταση να απειλούν με λυντσάρισμα, κάθε αντίθετο με αυτούς.

Επειδή πλέον τα άτομα αυτά δεν είναι οι γνωστοί – άγνωστοι, αλλά πολύ γνωστοί και συγκεκριμένοι, θα πρέπει η Πολιτεία, δια των οργάνων της, να λάβει επιτέλους τα επιβαλλόμενα, εκ του Νόμου, μέτρα και να προστατευθεί η λειτουργία της πόλης και η Δημοκρατική τάξη και ομαλότητα, που διασαλεύονται ή και καταργούνται όποτε οι τύποι αυτοί αποφασίζουν ότι διαφωνούν.

Ευθύνες ωστόσο, και μάλιστα μεγάλες, έχουν και όσοι τους παροτρύνουν και τους υποθάλπουν, σπεύδοντας να προβάλλουν, να διαφημίσουν και να στηρίξουν κάθε έκνομη ενέργειά τους, ωθούμενοι από την κομματική τύφλα και το αχαλίνωτο μίσος κατά της Δημοτικής Αρχής, χωρίς ίχνος πολιτικής και κοινωνικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας.

Ηθικοί αυτουργοί είναι και όσοι παραπληροφορούν και εμφανίζουν τους τραμπούκους αυτούς ως δήθεν πολίτες, τη δράση των οποίων μέσω εντύπων και sites προπαγάνδισαν ευρύτατα αυτές τις μέρες.

Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο, βάσει αποδείξεων που θα προσκομιστούν και που αποδεικνύουν ότι – όλως τυχαίως (!) – οι ίδιοι και οι ίδιοι “ευαίσθητοι πολίτες” βρίσκονται σε κάθε εστία αναταραχής και επεισοδίων, δρώντας σε βάρος των πολιτών εν ονόματι των οποίων εμφανίζονται δήθεν να λειτουργούν και μάλιστα την ώρα, όπως η συμμετοχή τους επίσης δείχνει, που η κοινωνία τους γυρίζει την πλάτη”.

Ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας

Από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μπράβοι, ματ, φουσκωτοί και τραμπούκοι. Ύποπτη προσπάθεια διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ και υποβάθμιση της πόλης του Βόλου.

Αυτή είναι η Δημοτική Αρχή Μπέου. Η Κα(η)μένη η πόλη!”.

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Από την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το σκηνικό της βίας, λεκτικής και σωματικής, του αποκλεισμού της φωνής των πολιτών από το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητείται η εκκαθάριση και το ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ, και η αστυνομική και δικαστική καταστολή χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση. Μπράβοι, φουσκωτοί και ΜΑΤ κατέκλυσαν το Δημαρχείο Βόλου και ανέλαβαν την προστασία της δημοτικής αρχής, η οποία για μια ακόμη φορά στόλισε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (κοπρίτες, μπαχαλάκηδες κλπ) ένα ακροατήριο εκατοντάδων πολιτών του Βόλου και του Πηλίου.

Στο αίτημα των παρευρισκομένων να πάρουν το λόγο η δημοτική αρχή απάντησε με τους μισθωμένους μπράβους της και με διμοιρίες ματ εντός του δημαρχείου. Οι μπράβοι στην κοινωνία του θεάματος και της αποθέωσης της κατανάλωσης είναι ελεγκτές της κοινωνικής συμπεριφοράς, εξοπλισμένοι με τη νομιμοποίηση των αφεντικών τους για να διαφυλάξουν την κανονικότητα της καταναλωτικής ροής. Οι πολίτες ξεμπρόστιασαν τους μπράβους και τους υποχρέωσαν να βγουν εκτός του κτηρίου, στέλνοντας το μήνυμα προς όλους – δήμαρχο και επιχειρηματίες – που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.

Η μετατροπή ενός δημόσιου κτηρίου σε φρούριο, η χρήση βίας ενάντια σε πολίτες-χρήστες του νερού και της αποχέτευσης και ο αποκλεισμός τους από τους χώρους όπου παίρνονται οι αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα τους, στοχεύουν στην εμπορευματοποίηση του νερού πάση θυσία, μέσα στο πλαίσιο της σημερινής δημοτικής αρχής και πάντως πριν τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι υποστηρικτές της μαφιόζικης παράταξης που διαχειρίζεται τον Δήμο Βόλου πιέζουν για το ξεπούλημα του νερού και τη διαχείριση των σκουπιδιών με ότι αυτά συνεπάγονται για την υγεία των πολιτών. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε ότι το νερό και τα σκουπίδια τα τελευταία χρόνια είναι οι πλέον κερδοφόρες οικονομικές δραστηριότητες για ιδιώτες επενδυτές.

Ωστόσο θα μας βρουν απέναντι σε κάθε μεθόδευση και προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και επιβούλευση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος.

Αύριο Τρίτη 28/8, στις 9 το πρωί, όλοι και όλες στο Δημαρχείο Βόλου”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου