ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη Regatta στον Πλατανιά

πρώτη-regatta-στον-πλατανιά-766853

Από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου με στόχο την ανάδειξη του ιστιοπλοϊκού χαρακτήρα της περιοχής

Η 1η Regatta διοργανώνεται στον Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο, με βάση το φυσικό λιμάνι- αγκυροβόλιό του, το διήμερο, 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Πλατανιάς αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Υπάρχει μία προβλήτα που χρησιμοποιείται από τοπικά αλιευτικά σκάφη και με περιορισμένο χώρο για πρόσδεση. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα καφέ, τα παραδοσιακά καταλύματα και οι παραλίες του Πλατανιά και του γειτονικού Μικρού δημιουργούν ένα πολύ φιλόξενο χώρο. Ο όρμος του Πλατανιά προστατεύεται πλήρως από τις επικρατούντες βόρειους ανέμους και αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές αγκυροβόλιο. Υπάρχουν επιπλέον ασφαλή αγκυροβόλια κοντά στον κόλπο της Χονδρής Άμμου που προσφέρουν προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η πρώτη αυτή regatta είναι μια ανοιχτή διοργάνωση για όλους τους τύπους ιστιοπλοϊκών σκαφών ακόμη και για μηχανοκίνητα σκάφη (κάτι σαν φεστιβάλ της θάλασσας).Τα σκάφη μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Θα διαμορφωθεί ένας αγωνιστικός στίβος περίπου εννέα ναυτικών μιλίων το Σάββατο και την Κυριακή και ο αγώνας θα ξεκινά στις 2 το μεσημέρι. Θα είναι ένας αγώνας για διασκέδαση, ανοιχτός σε κάθε τύπο ιστιοπλοϊκών σκαφών. Στην συγκέντρωση κυβερνητών στις 10.00 κάθε μέρα θα επιβεβαιώνονται οιλεπτομέρειες του αγώνα (διαδικασία εκκίνησης, ισχύοντες κανονισμοί κ.λπ.).

Επιπλέον για παραδοσιακά, μικρά σκάφη και dingies σχεδιάζεται μια πιο σύντομη διαδρομή μπροστά ακριβώς από τον Πλατανιά και το Μικρό, μια «παρέλαση σκαφών» καθ’ όλη τη διάρκεια του μεγαλύτερου αγώνα. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα είναι πολύ καλά ορατή από την στεριά και θ’ αναδεικνύει την ομορφιά της ιστιοπλοΐας.

Στόχος είναι η 1η Regatta του Πλατανιά να προσελκύσει σκάφη στην περιοχή, ν’ αναδείξει τον ιστιοπλοϊκό χαρακτήρα της, με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί μια ετήσια ρεγκάτα ή φεστιβάλ της θάλασσας.

Το βράδυ του Σαββάτου προγραμματίζεται ένα πάρτιστο Πλατανιά, όπου μεταξύ φαγητού και μπύρας οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν καλύτερα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά, που ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο, με σκοπό να «προστατεύσει το περιβάλλον του όμορφου χωριού και ν’ αποτρέψει τα σχέδια για μια ακατάλληλη ανάπτυξη του λιμανιού. Δεν υπάρχει καμία χορηγία, οπότε το γεγονός είναι ανοιχτό, φιλικό και φιλόξενο για όλους όσους αγαπούν την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου