ΤΟΠΙΚΑ

Πυρά για τις επιδιορθώσεις των ζημιών δέχθηκε η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου

πυρά-για-τις-επιδιορθώσεις-των-ζημιών-766857

Καθυστέρηση έναρξης από τα υπουργεία λόγω πυρκαγιών

Πυρά από τους εκπροσώπους των μειοψηφιών για καθυστέρηση στην επιδιόρθωση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία του περασμένου Φεβρουαρίου, δέχθηκε η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα άνοιξε μετά από ενημέρωση του δημάρχου, Παν. Κουτσάφτη για την πορεία των αποκαταστάσεων και τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν εξαιτίας του πύρινου εφιάλτη που έπληξε την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Σαμαρά έθεσε ζήτημα αποζημίωσης των ιδιοκτητών σπιτιών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και το οποίο φαίνεται ότι θα καθυστερήσει καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μελέτη προκειμένου να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση. Η κ. Σαμαρά αναφέρθηκε και στις ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης με τον δήμαρχο να απαντά ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια και ότι χάρη στο προσωπικό δεν παρουσιάστηκαν εκτεταμένες διακοπές κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου.

Η επικεφαλής της μειοψηφίας υποστήριξε ότι στην αγροτική οδοποιία δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση κι ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό δεδομένου ότι 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά η συγκομιδή κάστανων και μήλων και οι αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους. Απαντώντας ο κ. Κουτσάφτης είπε ότι πρόβλημα εντοπίζεται στην Ζαγορά κι ότι ήδη έχει αρχίσει νέα εργολαβία. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κ. Μαργαρίτη, εργασίες για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας ξεκινούν και σε άλλες ενότητες του δήμου με στόχο έως 15 Σεπτεμβρίου να μην υπάρχει πρόβλημα. «Αποκαταστάσεις έχουν γίνει και τρεις και τέσσερις φορές, ωστόσο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών προκαλούνται και νέες ζημιές», σχολίασε ο κ. Μαργαρίτης.

Απουσία του δήμου από το πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο κατήγγειλε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τσαπράζης, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης – Μαρίνος Χιώτης υποστήριξε ότι οι επιδιορθώσεις των ζημιών στην αγροτική οδοποιία γίνονταν μετά από πιέσεις και προκειμένου να εξυπηρετούν εξωκλήσια που γιόρταζαν.

Εργα Leader

Ο κ. Κουτσάφτης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και για το πρόγραμμα LEADER, αναφέροντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις που θα πρέπει να ξεπεραστούν για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ολοκλήρωσης του προγράμματος. «Η αξιολόγηση είναι πολύ αυστηρή και παρουσιάζονται καθυστερήσεις», είπε ο δήμαρχος.

Με αφορμή το LEADER, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρίζης έθεσε ζήτημα ωρίμανσης των έργων από την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, ενώ ο σύμβουλος, Νικ. Καμπούρης ζήτησε να περιληφθεί στον σχεδιασμό για τα μονοπάτια και το τμήμα Παλαιόκαστρο – Μυλοπόταμος και τόνισε ότι «ως δήμος πρέπει να στραφούμε σε τέτοιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου