ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένει ο κίνδυνος από ετοιμόρροπο σπίτι στη Συκή

παραμένει-ο-κίνδυνος-από-ετοιμόρροπο-766861

Παραμένει ο κίνδυνος επί σειρά ετών για κατοίκους και επισκέπτες στη Συκή. Ετοιμόρροπο σπίτι που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο είναι έτοιμο να καταρρεύσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. «Πότε θα γίνει το κακό δεν ξέρουμε. Περνάμε και κάνουμε τον σταυρό μας», έλεγε κάτοικος της περιοχής, καταγγέλλοντας για αδιαφορία τον Δήμο που παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, δεν έχει επιληφθεί του θέματος.

Πρόκειται για μονοκατοικία που έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες της που δεν είναι κάτοικοι του χωριού. Βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, σε απόσταση 100 – 150 μέτρων από την κεντρική πλατεία.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι, το συγκεκριμένο σπίτι δεν έχει απλώς υποστεί τη φθορά του χρόνου. Είναι πλέον ετοιμόρροπο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους περαστικούς από το σημείο, είτε είναι πεζοί είτε κινούνται με οχήματα. Πέρα από τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τη σωματική ακεραιότητα των διερχόμενων από το σημείο, κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τόσο η αυλή όσο και οι εσωτερικοί χώροι, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Το θέμα οι κάτοικοι το έχουν θέσει υπόψη της δημοτικής αρχής, προκειμένου να παρέμβει, καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά τίθεται και θέμα ασφάλειας των διερχόμενων από τον πολυσύχναστο δρόμο του χωριού.

Το συγκεκριμένο σπίτι δεν είναι το μοναδικό για το οποίο κάτοικοι του χωριού ζητούν παρέμβαση. Υπάρχουν άλλα δύο στην κεντρική πλατεία, το ένα εφάπτεται με δημόσιο χώρο και το άλλο είναι σε απόσταση 10 μέτρων, που διαθέτουν τσιμεντένιες σκάλες, χωρίς κάγκελα ή άλλα προστατευτικά. Παιδιά που παίζουν ανεβαίνουν στις αφύλακτες σκάλες αν ξεφύγουν από την προσοχή των γονιών τους. «Τρέμουμε μη γίνει κανένα κακό. Η δημοτική αρχή ας φροντίσει να πιέσει τους ιδιοκτήτες να λάβουν μέτρα ή ας παρέμβει η ίδια. Τα σπίτια είναι ακατοίκητα και ο κίνδυνος εγκυμονεί ανά πάσα ώρα. Θα γίνει σοβαρό ατύχημα», λέει κάτοικος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου