ΤΟΠΙΚΑ

Το ΔΙΕΚ Βόλου γιορτάζει τα 20χρονά του

το-διεκ-βόλου-γιορτάζει-τα-20χρονά-του-851206

Περίοδο ωριμότητας διανύει το Δημοτικό ΙΕΚ, που γιορτάζει τα εικοσάχρονά του, θέτει ψηλότερα τον πήχη και εμπλουτίζει την εκπαιδευτική του δράση με την ειδικότητα του εικονογράφου-σκιτσογράφου, έχοντας στο ενεργητικό του 820 αποφοίτους και πληθώρα διακρίσεων. Οι στόχοι που τίθενται προκειμένου να καταστεί εφικτό το “άνοιγμα” του ΔΙΕΚ Βόλου σε πανελλαδική αλλά και Ευρωπαϊκή κλίμακα, καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των είκοσι χρόνων καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσιάστηκαν χθες, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής του Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου, δίνοντας το στίγμα των πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν. Μιλώντας κατ αρχάς ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, αναφέρθηκε στις επτά ειδικότητες που λειτουργούν στο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Δημοτικό ΙΕΚ, χαρακτηρίζοντας “κοινωνικού χαρακτήρα” την δραστηριότητα που αναπτύσσεται, προς όφελος των αποφοίτων. Η δέσμευση της δημοτικής αρχής, όπως διατυπώθηκε δια στόματος του κ. Βούλγαρη είναι “ θα στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο, την λειτουργία του ΔΙΕΚ, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των σπουδαστών, ακόμη περισσότερα παιδιά να πάρουν το πτυχίο τους και να δώσουν τον αγώνα τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνική καταξίωση. Πιστεύω, κατέληξε ο κ. Βούλγαρης, ότι το ΔΙΕΚ από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής θα “ανοίξει” την δράση του, με δεδομένη την πρόθεση ένταξής του σε προγράμματα της Ε. Ε στο πλαίσιο του Δ ΚΠΣ”.
Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου Σούλα Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε στην “ προοπτική ανάπτυξης των δράσεων, τον επαναπροσδιορισμό των τομέων και των ειδικοτήτων, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νέας εποχής”. Η κ. Μπαρτζώκα εξήγγειλε την λειτουργία του νέου τμήματος από την νέα χρονιά, την πρόθεση “δημιουργίας απογευματινού τμήματος κοσμήματος, υπό μορφή ελεύθερων εργαστηρίων” παράλληλα δε, τόνισε “τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Σχολή όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, γιατί οι μαθητές μας προέρχονται από την Θεσσαλία, την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα,τα νησιά, αλλά και την Κύπρο” όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, η πρόεδρος του ΔΣ παρουσίασε το πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς αλλά και τα προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγών, τα οποία θα υλοποιηθούν. Είναι γνωστή, εξάλλου, η έμφαση που δίνεται επί έντεκα χρόνια στα προγράμματα ανταλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρωτοβουλία που ανοίγει νέους ορίζοντες στους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα, η κ. Μπαρτζώκα είπε ότι “έχουν υποβληθεί προς έγκριση τέσσερα προγράμματα με επίκεντρο την Ιταλία και την Τσεχία, την Βαλέντσια για εκπαιδευτές και μέλη της διοίκησης, το τρίτο πρόγραμμα μέσω ΔΕΜΕΚΑΒ έχει ως προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενώ το τέταρτο κατά σειρά με υπεύθυνα στελέχη επί θεμάτων κατάρτισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχει προσανατολισμό την Πολωνία, Βουλγαρία και Αγγλία”.
Η επιτυχής πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα το ΔΙΕΚ Βόλου, αποδίδεται στο “δόσιμο των δασκάλων και την καλή χημεία που έχει αναπτυχθεί με τους σπουδαστές σε όλες τις χρονικές περιόδους” σύμφωνα με την άποψη που κατέθεσε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρύσα Δραντάκη. Οπως προσέθεσε η ίδια “περνάμε από την εφηβεία στην ωριμότητα και πρέπει επιτέλους να ανοιχτεί το ΙΕΚ εκτός συνόρων Μαγνησίας και να διεκδικήσει την μοναδικότητά του σε πανελλήνια κλίμακα. Αυτό είναι το ζητούμενο στην περίοδό μας”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου