ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση Βούλγαρη κατά των οικολόγων

μήνυση-βούλγαρη-κατά-των-οικολόγων-851206

Μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του εκπροσώπου της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας κ. Κώστα Βολιώτη κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Βόλου ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αλέκος Βούλγαρης, με αφορμή τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 19 Απριλίου, για το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα εξέβαλλε αγωγός στον Ξηριά με επεξεργασμένο λύμα από τον Βιολογικό Καθαρισμό.
Οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, απάντησαν σε δηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Βούλγαρης και ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα λύματα που χύνονται στον Ξηριά, καθώς όλες οι μετρήσεις που έγιναν δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία υπέρβαση σε σχέση με τα όρια που θέτει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Από την πλευρά του τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης αντιπαραθέτοντας στοιχεία ανέφεραν στην συνέντευξη Τύπου ότι «δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ να μην γνώριζε τι βγάζει ο βιολογικός καθαρισμός… άρα φοβόμαστε ότι υπήρχε μία απόκρυψη της πραγματικότητας.»
«Η υγεία των πολιτών κινδυνεύει και από την επαφή με τα νερά τα οποία είναι μολυσμένα από τόσο επιβαρυμένα λύματα αλλά και μέσω της τροφικής αλυσίδας πάλι υπάρχουν κίνδυνοι για τον άνθρωπο και φυσικά για να μην ανθρωποκεντρική η τοποθέτησή μας υπάρχουν κίνδυνοι για τα ζώα της θάλασσας.»
«Αφού δεν έδωσε στοιχεία για κολοβακτηρίδια, σημαίνει ότι επιβεβαιώνει την υποψία μας. Από την στιγμή που έδωσε στοιχεία χωρίς να δώσει στοιχεία για κολοβακτηρίδια, επιβεβαιώνεται η υποψία μας για σκόπιμη απόκρυψη επιβαρυντικών στοιχείων.»
Όπως τονίζει και στην μήνυσή του ο Δήμαρχος Βόλου, «ο μηνυμένος όχι μόνο διαδίδει ψευδή και πλήρως αναληθή γεγονότα, αλλά εξυβρίζει και προσβάλλει με το περιεχόμενό τους την τιμή και την υπόληψή μου. Είναι πρόδηλο από το ύφος του ότι με τις παραπάνω αναφερόμενες δηλώσεις και εκφράσει αυτό επιθυμεί να πράξει ο δηλών. Συνιστούν λοιπόν αυτές οι δηλώσεις του αναίτια και απρόκλητη επίθεση με σκοπό την εξύβριση και την συκοφαντική δυσφήμιση της δημόσιας εικόνας μου ως φυσικού προσώπου και ως δημάρχου Βόλου και προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Διέδωσε με ψευδείς κι ανακριβείς ειδήσεις στον πληθυσμό σχετικά με τη μόλυνση του Παγασητικού Κόλπου, τη μόλυνση της τροφικής αλυσίδας, προκαλώντας αναιτιολόγητα φοβία και ανησυχία για το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία του. Επειδή από τα δημοσιεύματα αυτά έχω υποστεί σοβαρή ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας ζητώ χρηματική ικανοποίηση με το συμβολικό ποσό των πενήντα ευρώ, με επιφύλαξη για το συνολικό ύψος της χρηματικής ικανοποίησης που θα ζητήσω στα Πολιτικά Δικαστήρια».
Ως μάρτυρες ο κ. Βούλγαρης προτείνει τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη και τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ κ.κ. Διομή και Κουτσιφέλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου