ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιήγηση στις ωραιότερες παραλίες σε Πήλιο και Σποράδες [εικόνες]

περιήγηση-στις-ωραιότερες-παραλίες-σ-768843

Εντυπωσιακό αφιέρωμα στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας «φιλοξενείται» στο διαδικτυακό hellas beach.gr, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις παραλίες της Μαγνησίας, που διακρίνονται για την ομορφιά του τοπίου και προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών, Ελλήνων και ξένων.

Η παραλία του Μυλοπόταμου δεσπόζει μεταξύ των φημισμένων ακτών της Μαγνησίας, ενώ παρατίθεται το αντίστοιχο φωτογραφικό στιγμιότυπο. Παράλληλα, μεταξύ των καλυτέρων παραλιών, συγκαταλέγονται η Φακίστρα, επίσης στο Πήλιο, η Αγία Ελένη της Σκιάθου, η παραλία του Μεγάλου Μουρτιά στην Αλόννησο και του Βελανιού της Σκοπέλου, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες να πλαισιώνουν το σχετικό ρεπορτάζ.

Εντυπωσιακή κάτοψη της παραλίας του Μυλοποτάμου

Οι συντάκτες του κειμένου υπογραμμίζουν ότι ο Μυλοπόταμος είναι από τις πιο όμορφες και φημισμένες παραλίες του Πηλίου και βρίσκεται στην πλευρά του Αιγαίου, στο Ανατολικό δηλαδή Πήλιο. Η πραγματική ομορφιά του Μυλοποτάμου αποκαλύπτεται τους ανοιξιάτικους μήνες μέχρι και τον Ιούνιο, πριν δηλαδή η προσέλευση στη παραλία να γίνει μαζική, γιατί κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες. Τα γαλαζοπράσινα νερά, σε συνδυασμό με τη χρυσή άμμο και το λευκό βοτσαλάκι που κυριαρχούν αποτελούν χαρακτηριστικά της παραλίας και τα οποία της προσδίδουν εξωτικό χαρακτήρα. «Ουσιαστικά μιλάμε για μια διπλή παραλία, η οποία χωρίζεται στα δύο από έναν τεράστιο βράχο με μια τρύπα-στοά στο κέντρο του και ο οποίος προσφέρει προστασία από τον αέρα αλλά και σκιά για τον ήλιο» υπογραμμίζεται.

Η μυστηριώδης Φακίστρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Η παραλία Φακίστρα χαρακτηρίζεται ως «μια μικρή και απομονωμένη παραλία σε ένα μικρό κόλπο, ο οποίος περιβάλλεται από απότομα βράχια, και που σε συνδυασμό με την υπερκείμενη βλάστηση δημιουργούν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς». Τη φυσική ομορφιά της παραλίας συμπληρώνουν πολλά ακόμα αξιοθέατα. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας βρίσκεται η θαλασσοσπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας με κύριο γνώρισμα τους σταλακτίτες ενώ σε μικρή απόσταση από αυτή βρίσκεται ένα ξωκλήσι μέσα στο βράχο το οποίο οι ντόπιοι ονομάζουν «κρυφό σχολειό» μιας και λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τον πανέμορφο καταρράκτη ακριβώς πίσω από την παραλία ή να φτάσουν στην Νταμούχαρη, «ακολουθώντας τα πανέμορφα μονοπάτια».

Στις Βόρειες Σποράδες

Ιδιαίτερα προβεβλημένη η Αγία Ελένη της Σκιάθου

Περίοπτη θέση μεταξύ των καλύτερων παραλιών της Μαγνησίας, κατέχει η παραλία της Αγίας Ελένης της Σκιάθου, που οφείλει το όνομά της στο φερώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά. Συγκαταλέγεται στις ομορφότερες παραλίες της Σκιάθου « με πλούσια φυσική ομορφιά, προσφέροντας ηρεμία και χαλάρωση σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού». Παράλληλα ο δυτικός της προσανατολισμός «προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσετε αφενός το μέγιστο χρονικό διάστημα τον ήλιο και αφετέρου μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, με τον ήλιο να δύει πίσω από το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο. Τα βασικά χαρακτηριστικά της παραλίας είναι η χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα νερά και τα πεύκα τα οποία φτάνουν σχεδόν μέχρι την θάλασσα», αναφέρεται στο hellas beach.gr.

Ο μεγάλος Μουρτιάς βρίσκεται στην Αλόννησο

Η παραλία Μεγάλος Μουρτιάς στα νοτιοδυτικά παράλια της Αλοννήσου, είναι «από τις δημοφιλέστερες και πιο όμορφες παραλίες του νησιού σε ένα γραφικό κόλπο με απερίγραπτη θέα προς την γειτονική Σκόπελο». Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες καθώς είναι και εύκολα προσβάσιμη και ταυτόχρονα είναι αρκετά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. «Διαθέτει γαλαζοπράσινα και διάφανα νερά. Η ακτή είναι καλυμμένη με βότσαλο ενώ μέσα στην θάλασσα υπάρχει και ψιλή άμμος. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η θάλασσα βαθαίνει σταδιακά την καθιστούν ιδανική επιλογή για τις οικογένειες με μικρά παιδιά» σημειώνει το hellas beach.gr.

Το Βελανιό της Σκοπέλου προσφέρεται και για γυμνιστές

Η παραλία Βελανιό, βρίσκεται στα νότια παράλια της Σκοπέλου. «Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού η οποία βρίσκεται παράλληλα σε πολύ κοντινή απόσταση από την χώρα» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Είναι η μοναδική παραλία στη Σκόπελο που έχει χαρακτηριστεί, από το 2012, ως παραλία γυμνιστών, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλοιώνει ή να αναιρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της. Έτσι το τμήμα της παραλίας, κυρίως μετά τους βράχους που την χωρίζουν, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών. Όπως και στις περισσότερες παραλίες της Σκοπέλου έτσι στο και Βελανιό η φυσική ομορφιά είναι εντυπωσιακή, με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και την πλαγιά με το πυκνό πευκοδάσος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου