ΤΟΠΙΚΑ

Δημόκριτος: Κανένα πρόβλημα με το ΕΒΟΛ

δημόκριτος-κανένα-πρόβλημα-με-το-εβολ-851206

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο γάλα ΕΒΟΛ σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν -μετά από πρωτοβουλία της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας- για την ανίχνευση διοξινών.
Οι αναλύσεις που έγιναν στο Δημόκριτο έδειξαν ότι τόσο στα TEQ-PCDD/PCDF ( διοξίνες) όσο και στο TEQ-PCBs (πολυχλωριωμένα δυφαινίλια) είναι πολύ κάτω από τα όρια ανοχής που ορίζονται από τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνει η ΕΒΟΛ σε ανακοίνωσή της, ουδέποτε μέχρι σήμερα προμηθεύτηκε γάλα από την περιοχή αυτή και οι συγκεκριμένοι παραγωγοί στους οποίους διαπιστώθηκε πρόβλημα δεν υπήρξαν ποτέ προμηθευτές της, ωστόσο προκειμένου να καθησυχαστούν οι καταναλωτές και εξαιτίας του θορύβου που δημιουργήθηκε κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ένας ακόμη έλεγχος ο οποίος και τελικά επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η γαλακτοβιομηχανία «ΕΒΟΛ» στα πλαίσια εφαρμογής ολοκληρωμένης διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων μας (HACCP) εφαρμόζει πρόγραμμα υγιεινής των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, υγείας των ζώων, ελέγχου των ζωοτροφών και τήρηση αρχείων για χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων στα ζώα.
Ακόμα ελέγχει αυστηρά την αλυσίδα ψύξης του γάλακτος κατά την συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεσή του.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα όπως απαιτείται από την νομοθεσία και με δική της πρωτοβουλία ελέγχει το εισκομιζόμενο από παραγωγούς του γάλα και τα παράγωγα αυτού στο χημικό εργαστήριο του εργοστασίου και σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο χημικό εργαστήριο.
Ελέγχεται από τη διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και από τον ΕΦΕΤ.
Ελέγχεται επίσης από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για διοξίνες και φουράνια.
Στο δείγμα που ελήφθη το ανώτερο όριο συγκέντρωσης στα TEQ-PCDD/PCDF ήταν 0,49 pg/g,, το μέσο όριο συγκέντρωσης ήταν 0,39 pg/g,και το κατώτατο όριο συγκέντρωσης 0,28 pg/g με ανώτατο όριο 3 pg/g,ενώ στο TEQ-PCBs στο ανώτερο όριο συγκέντρωσης καταγράφηκαν 0,15 pg/g, στο μέσο όριο συγκέντρωσης καταγράφηκαν 0,15 pg/g, και στο κατώτατο όριο επίσης 0,15 pg/g με ανώτατο όριο τα 6 pg/g,
Σύμφωνα με την ΕΒΟΛ οι έλεγχοι πραγματοποιούνται ανελλιπώς, ουδέποτε παρατηρήθηκε πρόβλημα στα προϊόντα της για αυτό όπως επισημαίνεται οι καταναλωτές μπορούν χωρίς κανένα προβληματισμό να εμπιστεύονται τα προϊόντα της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου