ΤΟΠΙΚΑ

85 υιοθεσίες αδέσποτων από το Καταφύγιο στις Γλαφυρές

85-υιοθεσίες-αδέσποτων-από-το-καταφύγιο-770045

Μία νέα ενότητα για τις υιοθεσίες αδέσποτων ανέβηκε από τις αρχές Αυγούστου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου. Μάλιστα από τις 10 του μήνα έχουν αναρτηθεί και οι φωτογραφίες των έξι πρώτων –διαδικτυακά – αδέσποτων που δίνονται για υιοθεσία από το Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου στις Γλαφυρές.

«Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα έχουν δοθεί προς υιοθεσία 85 αδέσποτα από το Καταφύγιο των Γλαφυρών», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Νατάσα Μορφογιάννη.

Η μέχρι στιγμής… αθόρυβη δράση υιοθεσιών, πλέον βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ο Δήμος Βόλου καλεί τους δημότες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σκυλί να επιλέξουν ένα από τα αδέσποτα του Καταφυγίου, ανοίγοντας την αγκαλιά τους και το σπιτικό τους σε σκυλιά που σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξουν και πάλι στο δρόμο να αναζητούν τροφή και ανθρώπινη συντροφιά.

«Πρόκειται για μία καινούρια προσπάθεια που ξεκινά για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων στην πόλη. Τα αδέσποτα δεν γεννήθηκαν μόνα τους. Τα δημιούργησαν άνθρωποι που δεν φρόντισαν τον έλεγχο των γεννών των δεσποζόμενων. Όμως ούτε οι δημότες φταίνε να δέχονται επιθέσεις από αδέσποτα», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη.

Οπως εξήγησε δημότες μπορούν να επιλέγουν για υιοθεσία ακόμη και χαρακτηρισμένα ως «επιθετικά» σκυλιά, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσής τους από μέλος της πενταμελούς επιτροπής, προκειμένου να γίνουν ένας καλός σύντροφος για τις οικογένειες που θα τα επιλέξουν.

Ηδη τα πρώτα έξι σκυλιά με τις φωτογραφίες τους προσφέρονται προς υιοθεσία μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όπου επίσης παρέχονται πληροφορίες για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Καταφυγίου αλλά και τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες, καταγγελίες και παράπονα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ανάσχεσης της αύξησης του αριθμού των αδέσποτων, από την Αντιδημαρχία εφαρμόζεται κάθε χρόνο πρόγραμμα 400 στειρώσεων που συνδυάζονται με εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και διενέργεια τεστ διαγνωστικών νόσων και μεταδοτικών ασθενειών προκειμένου να ακολουθηθεί θεραπεία. Πλέον των 400 ζώων γίνονται επιπλέον 75 εμβολιασμοί και ισάριθμα τσιπαρίσματα, ενώ κάθε αδέσποτο διαθέτει πλέον τη δική του καρτέλα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου