ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει για την ταινία που σημάδεψε τη Δράκεια

επιστρέφει-για-την-ταινία-που-σημάδεψ-770049

Αξέχαστες αναμνήσεις που συνδέονται με τα γυρίσματα της ταινίας «Στον δάσκαλό μας με αγάπη» και η παρουσία του Αγγελου Αντωνόπουλου αποτελούν τον βασικό κορμό των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Δράκεια. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας που γυρίστηκε το 1968, θα βρίσκεται στο αγαπημένο του χωριό και θα μοιραστεί με τους ντόπιους τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ολοι οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν στην ταινία, πολλοί συμμετείχαν σαν μαθητές του σχολείου κι όλοι άνοιξαν διάπλατα τα σπίτια και τις καρδιές τους στο κινηματογραφικό συνεργείο.

Η πρόεδρος του Αναπτυξιακού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δράκεια», Αθανασία Λύτρα, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο Αγγελος Αντωνόπουλος θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το 4ο αντάμωμα των Δρακειωτών και έχουν ως επίκεντρο το σχολείο του χωριού. Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος είχε βραβευτεί πριν από δύο χρόνια, αποδέχτηκε με χαρά την νέα πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σύλλογος.

«Τα σπίτια όλα του χωριού ήταν το στούντιο της ταινίας. Ο πατέρας μου έπαιζε τότε τον ρόλο του μαθητή. Το δικό μας το σπίτι ήταν το σπίτι του δασκάλου στην ταινία και το δωμάτιο όπου μεγαλώσαμε, το δωμάτιό του» αφηγείται η Αθανασία Λύτρα.

Ανατρέχοντας στην αξέχαστη εποχή των γυρισμάτων, η ίδια ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους και η γιαγιά της Αλκμήνη, μαγείρευε καθημερινά για το κινηματογραφικό συνεργείο. «Ο Αγγελος Αντωνόπουλος αγαπά το χωριό μας, επικοινωνεί μαζί μας και νιώσαμε την ανάγκη να τον καλέσουμε και φέτος» υπογραμμίζει.

Αντάμωμα Δρακειωτών

Ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια» σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για το 4ο συνεχόμενο ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Δρακειωτών στις 25 και 26 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Μεθαύριο Σάββατο 25 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στην κάτω πλατεία Δράκειας θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Στον δάσκαλό μας με αγάπη» που είχε γυριστεί στη Δράκεια το 1968, με επίσημο προσκεκλημένο τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Άγγελο Αντωνόπουλο. Παράλληλα θα προβληθεί βίντεο με συνεντεύξεις Δρακειωτών που συμμετείχαν στην ταινία.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου στην πάνω πλατεία Δράκειας, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βραβεύσεις προσώπων που έχουν προσφέρει στην ανάπτυξη του χωριού. Παρευρισκόμενος θα είναι και ο Άγγελος Αντωνόπουλος μιας και η πάνω πλατεία της Δράκειας αποτέλεσε το κύριο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Στον δάσκαλό μας με αγάπη». Παράλληλα θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση από το αρχείο της Δράκειας, με την επιμέλεια του Γιάννη Χατζάκου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρό γλέντι με τους Γιώργο Κερασιώτη κλαρίνο, Κινούση Λεωνίδα τραγούδι, Σωτήρη Γεραμπίνη πλήκτρα, Κανδήλα Απόστολο και Λύτρα Αναστασία κρουστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου