ΤΟΠΙΚΑ

Βολές Μουλά κατά του Γιαν. Πρίντζου

βολές-μουλά-κατά-του-γιαν-πρίντζου-851206

Βολές κατά του πρώην Νομάρχη Γιαν. Πρίντζου και λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της Νέας Δημοκρατίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο εκτοξεύει ο νομαρχιακός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι» και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Μουλάς, με αφορμή τη συμμετοχή του Βασ. Χατζόπουλου σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων, παρά την περί του αντιθέτου απόφαη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Με την ερώτησή του που κατέθεσε στην Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο κ. Μουλάς ζητά την έστω και καθυστερημένα εισδοχή της μείζονος μειοψηφίας στις νομαρχιακές επιτροπές.
Ειδικότερα το κείμενο της ερώτησης του κ. Μουλά έχει ως εξής:
«Την 20η Απριλίου 2007 έλαβε χώρα συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής Έργων, Πολεοδομίας κτλ. υπό την προεδρία του κ. Ξηρακιά. Προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη όλων των παρευρεθέντων στη συνεδρίαση, έλαβε μέρος ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Χατζόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε ενεργό και εποικοδομητική συμμετοχή.
Το γεγονός αυτό επαναφέρει το μεγάλο έλλειμμα, που υπάρχει κατά την λειτουργία των νομαρχιακών επιτροπών με την απουσία της μείζονος μειοψηφίας. Πιστεύουμε, ότι η απόφαση της μη συμμετοχής της μείζονος μειοψηφίας ύστερα από πρόταση του κ. Πρίντζου τον περασμένο Ιανουάριο έχει οδηγήσει στην ουσία ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος εκτός των θεμελιωδών λειτουργιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Τούτο αποτέλεσε και αποτελεί μέγα λάθος του κ. Πρίντζου και των υπολοίπων, διότι έχουν την υποχρέωση να εκπροσωπήσουν το κομμάτι αυτό του λαού, που τους εξέλεξε, έστω και αν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα βρέθηκαν στην αντιπολίτευση. Δεν έχει επομένως, κανένα ηθικό δικαίωμα ο κ. Πρίντζος και οι συν αυτού να μην εκπροσωπούν ένα μεγάλο τμήμα του λαού της Μαγνησίας, μόνο και μόνο για μία παράλογη απαίτηση, δηλαδή να μην μετέχουν οι υπόλοιπες μειοψηφίες του νομαρχιακού συμβουλίου. Αντιθέτως, έχουν την υποχρέωση από τη θέση, που τους έθεσε ο λαός, να εργασθούν μαζί με τις άλλες παρατάξεις για το καλό του τόπου. Τέτοιου είδους πείσματα δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την λειτουργία του μεγαλύτερου δημοκρατικού οργάνου της Μαγνησίας, δηλαδή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Με αφορμή την άτυπη μεν, χρήσιμη δε, πρόσφατη συμμετοχή του κ. Χατζόπουλου στη νομαρχιακή επιτροπή, σας θέτουμε την ερώτηση της έστω και καθυστερημένης εισδοχής των νομαρχιακών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας στις νομαρχιακές επιτροπές. Αναμένεται απάντηση μετά τις ευνόητες δικές σας ενέργειες.»

Γραφείο στις ελάσσονες μειοψηφίες
Ακόμη ο κ. Μουλάς κατέθεσε στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου την παρακάτω επερώτηση για εκχώρηση γραφείου στις ελάσσονες μειοψηφίες.
Ειδικότερα το κείμενο της επερώτησης του κ. Μουλά έχει ως εξής:
«Στις 12-2-2007 κατέθεσα επερώτηση με θέμα την εκχώρηση γραφείου στον κ. Πρίντζο με καινούργια επίπλωση, που κόστισε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση 2.500 ευρώ, ενώ παράλληλα στις άλλες παρατάξεις δεν δόθηκε χώρος.
Ο κ. Νομάρχης δεσμεύθηκε ότι σε 30 ημέρες θα διευθετούσε το θέμα, ενώ του απάντησα ότι θα περίμενα και δύο μήνες. Ο καιρός παρήλθε και ο αποκλεισμός των παρατάξεων των μειοψηφιών συνεχίζεται. Δεν θα επιθυμούσα να κατηγορήσω τον κ. Νομάρχη για μεροληψία και έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης της λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά φοβούμαι, ότι αυτός ο αποκλεισμός πιθανόν να οδηγήσει σε κλίμα δυσάρεστο.
Επερωτάται η Νομαρχιακή για ποιο λόγο δεν παραχωρεί χώρους στην παράταξή μας, που εκπροσωπεί ένα σημαντικό ποσοστό του λαού της Μαγνησίας ενώ επιλεκτικά έκανε τούτο για μία μόνο παράταξη.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου