ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το αλυσοδεμένο παιδί στην παραλία

εισαγγελική-παρέμβαση-για-το-αλυσοδε-770679

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το σοκαριστικό περιστατικό στη μαρίνα δίπλα από τον Άγιο Κωνσταντίνο την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, που ένας ανήλικος, ηλικίας 16 ετών, Έλληνας, βρέθηκε αλυσοδεμένος χειροπόδαρα σε κολόνα φωτισμού.

Για τον απεγκλωβισμό του ανήλικου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, με τους πυροσβέστες να κόβουν με ειδική ψαλίδα την αλυσίδα με την οποία άγνωστος ή άγνωστα άτομα είχαν δέσει χειροπόδαρα τον 16χρονο σε στύλο υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου εκτίμησε το περιστατικό ως πολύ σοβαρό και ανέθεσε στην Αστυνομία να διενεργήσει προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθεί κάθε πτυχή του σοκαριστικού συμβάντος και να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η προανάκριση ζητήθηκε να διενεργηθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που άσκησε η Εισαγγελία Βόλου αυτεπαγγέλτως προκειμένου να προχωρήσει σε ποινική αποτίμηση και να εξετάσει εάν προκύπτει κάποιο αδίκημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.

Έτσι η Αστυνομία κλήθηκε να λάβει καταθέσεις από κάθε εμπλεκόμενο με το περιστατικό ώστε από τα πραγματικά περιστατικά να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο διωκόμενο ποινικά αδίκημα.

Ο ανήλικος, οι γονείς του, άλλοι νεαροί που βρίσκονταν στην περιοχή νωρίτερα, ακόμη και οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί και κάθε άλλος μάρτυρας που ήταν παρών στο συμβάν θα κληθούν να δώσει κατάθεση προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως τι ακριβώς συνέβη.

Τη Δευτέρα ο ανήλικος βρέθηκε αλυσοδεμένος σε στύλο και παρέμενε εκεί ανήμπορος να κινηθεί ελεύθερα και να απομακρυνθεί από το σημείο. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11.15 το βράδυ, ενώ στα γύρω καταστήματα και στην παραλία υπήρχε πλήθος κόσμου.

Περίοικοι και διερχόμενοι πεζοί αναστατώθηκαν μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβη. Ο 16χρονος παρέμενε εγκλωβισμένος στην κολόνα δίχως κανένας νέος να τον πλησιάζει για να τον λύσει. Άραγε είχε πέσει νωρίτερα θύμα κάποιας επίθεσης ή επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο ή φάρσα;

Στην επίμαχη περιοχή έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες και συμβατικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Οι ενέργειες των πυροσβεστών γίνονταν παρουσία πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε σαστισμένο.

Η Πυροσβεστική ελευθέρωσε τον ανήλικο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του. Καταχώρησε ακολούθως το περιστατικό ως συμβάν απεγκλωβισμού. Εντούτοις, περαιτέρω προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη δεν διενεργήθηκε. Στην Αστυνομία δεν έγινε καμία καταγγελία.

Η Εισαγγελία Βόλου άνοιξε λοιπόν φάκελο για την υπόθεση προκειμένου να ξεσκεπαστεί κάθε πτυχή της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου