ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για τους Δήμους

μεγάλη-καθυστέρηση-στην-έκδοση-των-ορ-771072

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφορικά με το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για τις θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (Υπουργείο Εσωτερικών).

Τα κενά σε νευραλγικές υπηρεσίες, όπως της καθαριότητας, εξακολουθούν να ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και κυρίως των τουριστικών και νησιωτικών περιοχών. Μέχρι στιγμής, οι ανάγκες σε οδηγούς και προσωπικό καθαριότητας καλύπτονται είτε με προσωπικό δίμηνων συμβάσεων, είτε με άτομα που κρίθηκαν προσωρινά επιτυχόντες από την προκήρυξη 3Κ/2018. Βέβαια, οι συγκεκριμένες «λύσεις» δεν αντιμετωπίζουν το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά άτομα, που έχουν κριθεί προσωρινά επιτυχόντες στη συγκεκριμένη προκήρυξη, μετέβησαν στους Δήμους τοποθέτησής τους, οι οποίοι μάλιστα τυγχάνει να είναι διαφορετικοί και απομακρυσμένοι από το Δήμο κατοικίας τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακόμη και ολόκληρες οικογένειες μετακινήθηκαν, προκειμένου το μέλος της οικογένειας που κρίθηκε ως προσωρινά επιτυχών να εργαστεί.

Ωστόσο, το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και η έντονη φημολογία που υπάρχει σχετικά με τη συγκεκριμένη προκήρυξη δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας σε όσους ήδη εργάζονται. Επίσης, το κόστος διαβίωσης για τους περισσότερους που έχουν μετακινηθεί σε Δήμους μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είναι μεγάλο, καθώς καλύπτουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες με προσωρινές λύσεις, (όπως διαμονή σε ξενοδοχεία), γεγονός που επιβαρύνει, περαιτέρω, τον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό».

Τέλος, ο βουλευτής ζητά να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα στους Δήμους και οι επιτυχόντες να μπορέσουν να προγραμματίσουν τη ζωή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου