ΤΟΠΙΚΑ

Αλυσόδεσαν 16χρονο σε στύλο στον Αγιο Κωνσταντίνο!

αλυσόδεσαν-16χρονο-σε-στύλο-στον-αγιο-κω-771850

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κλήθηκε προχθές το βράδυ να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν για απεγκλωβισμό στο λιμανάκι του Αγίου Κωνσταντίνου. Όμως, η επιχείρηση αφορούσε σε έναν νεαρό, Έλληνα, ηλικίας μόλις 16 ετών, ο οποίος ήταν αλυσοδεμένος χειροπόδαρα από κολόνα φωτισμού!

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11.15 το βράδυ σε ώρα δηλαδή με αρκετό κόσμο στο σημείο. Όλα τα γύρω καταστήματα από τον Άγιο Κωνσταντίνο ήταν γεμάτα από κόσμο, ενώ πολλοί Βολιώτες έκαναν τη βραδινή τους βόλτα όταν αναστατωμένοι διαπίστωναν ότι ο νεαρός δεν μπορούσε να ελευθερωθεί και παρέμενε εκεί ανήμπορος.

Στον τόπο έσπευσε άμεσα ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες. Συνοδεία αστυνομικών άρχισε άμεσα ο απεγκλωβισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ήταν δεμένος στην κολόνα φωτισμού με αλυσίδα από κάποια βάρκα. Οι πυροσβέστες για να κόψουν την αλυσίδα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδική ψαλίδα.

Πλήθος κόσμου έσπευδε στο σημείο για να δει τι συνέβη. Στον Άγιο Κωνσταντίνο στη μαρίνα δίπλα από το πάρκινγκ υπήρχε πυροσβεστικό όχημα και περιπολικό όχημα της Αστυνομίας.

Κανένας από τους περαστικούς δεν πίστευε στα μάτια του. Η κινητοποίηση γινόταν για έναν ανήλικο που άγνωστο για ποιο λόγο ήταν δεμένος στην κολόνα φωτισμού. Άραγε ο νεαρός είχε δεχτεί νωρίτερα κάποια επίθεση ή ήταν ένα κακόγουστο αστείο, μία φάρσα, που στήθηκε από άγνωστα άτομα;

Οι πυροσβέστες προχώρησαν ελευθέρωσαν τον νεαρό μέσα σε λίγη ώρα δίνοντας τέλος στο συμβάν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου καταχώρησε το γεγονός ως συμβάν το οποίο παραμένει άγνωστο για ποιον ακριβώς λόγο συνέβη.

Καθήκον της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν να ενεργήσει και να ελευθερώσει τον νεαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το επίμαχο περιστατικό δεν έγινε κάποια καταγγελία στην Αστυνομία και δεν ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ το συμβάν σημειώθηκε σε ζώνη αρμοδιότητάς του.

Πάντως, επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν ότι στην επίμαχη περιοχή προκαλείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολλή φασαρία από ομάδα νεαρών, περίπου είκοσι ατόμων, Ελλήνων. Παρόμοια κατάσταση δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, ούτε το 2017 ούτε το 2016, είπαν.

Επίσης, ανέφεραν ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση και πρόσφατα άγνωστα άτομα προκάλεσαν φθορές στον Ιερό Ναό, ενώ υπήρξαν και κλοπές σε ένα περίπτερο και σε ένα ουζερί.

Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε να πει τι ακριβώς συνέβη με το επίμαχο περιστατικό.

Ο νεαρός ήταν δεμένος χειροπόδαρα, ακινητοποιημένος στην κολόνα, μόνος, όταν έγινε αντιληπτό από διερχόμενους πεζούς ότι ήταν εγκλωβισμένος και κανένας από άτομα της ηλικίας του δεν εμφανιζόταν για να τον λύσει, τουλάχιστον δεν ήταν σε κοντινή απόσταση με αυτόν.

Δεύτερο περιστατικό στο Ηρώο

Επισημαίνεται ότι προχθές το βράδυ σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό στην παραλία του Βόλου με δύο ομάδες νεαρών που μάλωναν στις 5 τα ξημερώματα μπροστά από το Ηρώο. Σε αυτή την περίπτωση οι λιμενικοί ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο όμως οι παρέες είχαν ήδη διαλυθεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου