ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για το σχέδιο νόμου

προβληματισμός-για-το-σχέδιο-νόμου-463738

Εντονο προβληματισμό και αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί προς ψήφιση το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για τις περιοχές Νατούρα, κινητοποιώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, το έμψυχο δυναμικό του Δήμου Αλοννήσου. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί κατ’ αποκλειστικότητα στην διάρκεια της σημερινής, έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για τις περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Νατούρα, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις.

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώσαμε προ ημερησίας διατάξεως το Σώμα για την συγκεκριμένη διάταξη του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε, καθώς και για τις ενέργειες που κάναμε μέχρι στιγμής, για το συγκεκριμένο θέμα» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης. Στο μεταξύ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλοννήσου πραγματοποιεί επαφές με διάφορες περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νατούρα και συγκεκριμένα είχε χθες επικοινωνία με την κίνηση πολιτών που δραστηριοποιείται στους Παξούς, για το ίδιο θέμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου

Στο μεταξύ συνεδρίασε χθες για το ίδιο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, καταλήγοντας στην κοινή θέση ότι «η πρόταση του σχεδίου νόμου περί «Διατήρησης της βιοποικιλότητας» με την οποία περιορίζεται η αρτιότητα και η δόμηση αδιακρίτως και ανεξαιρέτως σε όλη την έκταση των ορίων των περιοχών NATURA σε γήπεδα άνω των 10 στρεμμάτων, θα είναι καταστροφική για τη Σκόπελο». Η κοινή απόφαση κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Υπουργό κ. Μπιρμπίλη και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά «σας μεταφέρουμε με την παρούσα την αγανάκτηση και την οργή όλων των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι, μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καλούνται να επωμιστούν ακόμα μια άδικη και άκρως επώδυνη επιβάρυνση. Είναι δε έτοιμοι να αντιδράσουν με αποφασιστικότητα σε περίπτωση που το Υπουργείο σας επιμείνει στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε να διατηρηθούν οι υφιστάμενοι όροι δόμησης και παράλληλα να αρχίσει μια ουσιαστική συζήτηση για την χωροταξική πολιτική, που είναι ο μοναδικός τρόπος ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου