ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλιστικά για την πισίνα του Ξενία

ασφαλιστικά-για-την-πισίνα-του-ξενία-851206

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προχώρησαν χθες 10 κάτοικοι της περιοχής Αναύρου κατά της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου και της εταιρίας «Δομοτεχνική» του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ξενία» ζητώντας να δοθεί ο χώρος των 1250 τ.μ. σε κοινή χρήση και να επανέλθει η περιοχή στην προηγούμενη κατάστασή της με την επαναφύτευση του γκαζόν, την απομάκρυνση των δενδρυλλίων και της πλαστικής περίφραξης. Σε αντίθετη περίπτωση ζητείται η απειλή χρηματικής ποινής 6000 Ε για παραβίαση.
Στην αίτηση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος χώρος από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε διαμορφωθεί σε κοινόχρηστος και με εξαίρεση την παραχώρηση του ξενοδοχείου «Ξενία», ουδέποτε έπαψε να είναι κοινόχρηστος ή απώλεσε αυτή την ιδιότητα.
Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητείται να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορεύεται στην εταιρία του κ. Αλεξόπουλου που εκμεταλλεύεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ξενία», να προχωρήσει στην εκτέλεση οποιονδήποτε εργασιών, οικοδομικών ή μη και οποιασδήποτε φύσης επεμβάσεων στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση.
Η συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίσθηκε να ενώπιον του Ειρηνοδικείου Βόλου σήμερα στις 9.30 το πρωί.

Οι κάτοικοι
Στο μεταξύ η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρκου του Αναύρου και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σε κοινή ανακοίνωσή τους, αναφέρουν τα εξής:
«Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό τα έργα στο Πάρκο των πολιτών, στο Πάρκο του Αναύρου. Προφανώς επιχειρείται να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα. Δέκα πολίτες του Βόλου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής πισίνας σε κοινόχρηστο χώρο, δίπλα από το Ξενία, ο οποίος έχει ήδη περιφραχτεί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ξενοδοχείου και μόνο. «Σήμερα η πισίνα και αύριο όλη η έκταση μέχρι
την πλαζ του Αναύρου».
Οι πολίτες του Βόλου είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το χώρο που τους ανήκει και περιμένουν από το Δήμαρχο Βόλου κ. Αλέκο Βούλγαρη να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις στο ψήφισμα-ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν 102 πολίτες χτες, καθώς και άλλοι σήμερα για το τι πρόκειται να γίνει στο Πάρκο του Αναύρου.
Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθήσουν τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία θα συζητηθούν αύριο (σήμερα) Παρασκευή στις 9.30 στο Ειρηνοδικείο Βόλου και να παρευρεθούν στη νέα συγκέντρωση πολιτών και φορέων, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο δίπλα από το Ξενία το απόγευμα στις 18:30, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να διατρανώσουν την απόφασή τους να μη στερηθούν το πάρκο που τους ανήκει.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου