ΤΟΠΙΚΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά

υποτονική-η-κίνηση-στην-αγορά-774753

Απογοητευτική είναι η μέχρι τώρα πορεία της θερινής εκπτωτικής περιόδου, που μεταφράζεται σε μείωση 20% σε σχέση με πέρυσι, για την τοπική αγορά. Οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί και συγκρατημένοι, με τους εμπόρους να εναποθέτουν στη «λευκή νύχτα» της 1ης Σεπτεμβρίου τις ελπίδες τους για ενίσχυση των μειωμένων τζίρων τους.

Ο προβληματισμός που επικρατεί είναι γενικός και οι έμποροι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, διότι δυσκολεύονται πάρα πολύ να καλύψουν τις ήδη αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, υπογραμμίζει ότι πολλοί είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος, διαμορφώνοντας την υποτονική κίνηση στην αγορά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, η ψυχολογία του κόσμου που επηρεάστηκε πάρα πολύ από τα δραματικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική, οι αυξημένοι φόροι που κλήθηκαν να πληρώσουν οι καταναλωτές διαμόρφωσαν ένα εχθρικό περιβάλλον για τους καταναλωτές και για εμάς».

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου σε τοπικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η γιορτή της εμπορικής αγοράς το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, με την επωνυμία «λευκή νύχτα» και την προσδοκία της ενδυνάμωσης της εμπορικής κίνησης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογραμμίζει ότι τη «λευκή νύχτα» τα καταστήματα, μετά το καθορισμένο πρωινό ωράριο λειτουργίας, θα ξανανοίξουν στις 6 το απόγευμα και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Η βραδινή λειτουργία των καταστημάτων θα πλαισιωθεί από μουσική, εκδηλώσεις, κεράσματα και εκπλήξεις, που περιλαμβάνουν ειδικές τιμές στα καταστήματα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου