ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Αρης Χερουβείμ για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι

στη-δικαιοσύνη-προσφεύγει-ο-αρης-χερο-775781

Υπόμνημα ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Άρη Χερουβείμ, ο οποίος έχασε μητέρα, αδελφή και τις δύο πεντάχρονες ανιψιές του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πρόκειται για την οικογένεια από την Αγριά που ξεκληρίστηκε στην πύρινη κόλαση, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία.

Ο Βόλος και η Αγριά πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική τραγωδία του Ιουλίου. Θρήνησαν τον θάνατο της Βασιλικής Χερουβείμ το γένος Κουκουσέλη, των δύο δίδυμων κοριτσιών της και της μητέρας της Χρυσούλας από την Αγριά.

Όπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, η ακτινολόγος – τεχνολόγος βρήκε φριχτό θάνατο μαζί με τα παιδιά και τη μητέρα της στο «μαρτυρικό» Μάτι. Ήταν η πρώτη μέρα που είχε πάει να πιάσει δουλειά στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Όταν της ανακοίνωσαν την τρίμηνη μετακίνησή της από το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, όπου υπηρετούσε, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας χάρηκε, διότι θα πρόσφερε τις υπηρεσίες της κοντά στο σπίτι της, αφού η οικογένειά της διέμενε στην περιοχή. Δεν πρόφτασε όμως. Η πύρινη κόλαση της έκοψε το νήμα της ζωής. Όπως στη ζωή, έτσι και στον θάνατο ταξίδεψαν στον ουρανό ως άγγελοι μαζί της, οι δύο δίδυμες κορούλες της, η Μαριλία και η Εβελίνα, στην τρυφερή ηλικία των τριών χρόνων. Ο Χάρος όμως… δεν σταμάτησε εκεί. Πήρε μαζί του και την 75χρονη μητέρα της Χρυσούλα Χερουβείμ, το γένος Κουκουσέλη, γέννημα – θρέμμα από την Αγριά του Βόλου. Τον φύλακα άγγελο της οικογένειας τα τελευταία χρόνια.

Ο αδερφός της Βασιλικής Χερουβείμ, Αρης, μέσω του ποινικολόγου Βασίλη Ταουξή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Με το υπόμνημά του ζητεί μία σειρά από έγγραφα, ώστε να συνδράμει στο έργο των Εισαγγελικών Αρχών, δηλαδή την «απρόσκοπτη και εις βάθος έρευνα για την απονομή Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποκλειστούν αλλοιώσεις του προανακριτικού υλικού, όσο ψηλά κι αν ευρίσκονται αυτές».

Αναλυτικότερα ζητά τα εξής:

1.Πρακτικό απομαγνητοφώνησης καταγραφικού μηχανήματος ΕΣΚΕ Πυροσβεστικού Σώματος.

2. Ιστορικό κίνησης (ψηφιακό αποτύπωμα) υπηρεσιακών οχημάτων της ηγεσίας του ΠΣ (Πυροσβεστικού Σώματος).

3.Πόσα και ποια οχήματα Ανατολικής Αττικής πήγαν στην Κινέτα και πόσα παρέμειναν στο Μάτι και στην ευρύτερη περιοχή του Νταού Πεντέλης.

4.Επίσης, ιστορικό κίνησης του διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

5.Ιστορικό κίνησης του διοικητή Αθηνών.

6.Ιστορικό κίνησης του υποδιοικητή Αθηνών.

7.Ιστορικό κίνησης του διοικητή Ανατολικής Αττικής.

8.Ιστορικό κίνησης του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης.

9.Ιστορικό κίνησης του διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

10. Συνομιλία του χειριστή του ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην Ανατολική Αττική (με ποιον και τι ώρα και το περιεχόμενο της συνομιλίας).

Σχετικά άρθρα:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου