ΤΟΠΙΚΑ

Επενδύσεις και αρχαιολογία

επενδύσεις-και-αρχαιολογία-851206

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ένα μείζον θέμα με δεκάδες βιοτέχνες του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος που θέλουν να επενδύσουν πλησίον της Α ΒΙΠΕ στη θέση “Σπαρτιά”, καθώς τους έχει “φρενάρει” η Αρχαιολογική Υπηρεσία με το σκεπτικό ότι πρέπει να προηγηθούν ανασκαφικές έρευνες στην περιοχή. Το ενδιαφέρον της υπηρεσίας είναι εύλογο, όπως επίσης και η απορία πολλών, γιατί οι συγκεκριμένες βιοτεχνικές μονάδες δεν μετεγκαθίστανται στον οργανωμένο χώρο του ΒΙΟ. ΠΑ.
Για το τελευταίο η απάντηση των ιδιωτών επενδυτών είναι ότι στο ΒΙΟ. ΠΑ το κόστος των εκβραχισμών είναι πάρα πολύ υψηλό και ως εκ τούτου υπάρχει στροφή πολλών βιοτεχνών σε άλλες θέσεις, σε μία προσπάθειά να μειώσουν το αρχικό κόστος εγκατάστασης. Εύλογο επομένως το ερώτημα. Γιατί με τόση περισσή ευκολία και ανοησία συνάμα, ελήφθη η απόφαση για τη χωροθέτηση του Βιοτεχνικού Πάρκου σε μία περιοχή που είναι βραχώδης και η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά για τη συγκέντρωση βιοτεχνικών μονάδων;
Στο θέμα τώρα της άρνησης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την παροχή άδειας έναρξης εργασιών στη θέση “Σπαρτιά “ του Δήμου Αισωνίας. Είναι αλήθεια ότι η υπηρεσία, είπε- ξείπε εγγράφως σε ορισμένους επαγγελματίες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στην περιοχή και οι οποίοι απευθύνθηκαν πριν οτιδήποτε άλλο στη συγκεκριμένη υπηρεσία; Και από την άλλη τεράστια ερωτηματικά εγείρονται πως φρενάρει τις συγκεκριμένες επενδύσεις η Αρχαιολογική Υπηρεσία τη στιγμή που η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας έχει εγκρίνει την άδεια εγκατάστασης των βιοτεχνικών μονάδων; Είναι ένα ακόμη δείγμα της περιώνυμης ελληνικής γραφειοκρατίας, αυτή που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και στην περιοχή μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου