ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αραβικό ενδιαφέρον στα νησιά

αραβικό-ενδιαφέρον-στα-νησιά-776975

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκονται τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τα οποία, πέρα από διάσημους εκπροσώπους του διεθνούς τζετ σετ, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, προσελκύουν και εν δυνάμει επενδυτές με υψηλό βαλάντιο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από όλο τον κόσμο εκτείνεται μέχρι τα Αραβικά Εμιράτα, ενώ, όπως αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του real estate, το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο την τελευταία τριετία.

Επιφανείς επιχειρηματίες και όμιλοι από τα Αραβικά Εμιράτα βολιδοσκοπούν συστηματικά τα νησιά, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, συνδυάζοντας, σε αρκετές περιπτώσεις, το τερπνό μετά του ωφελίμου, τις διακοπές με την αναζήτηση επενδυτικών, παραθαλάσσιων φιλέτων.

Οι επισκέπτες φθάνουν στον προορισμό τους με πολυτελείς θαλαμηγούς που «οργώνουν» το Αιγαίο, σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Προηγουμένως, ωστόσο, ανιχνεύουν το επενδυτικό έδαφος με τη βοήθεια συνεργατών ή εκπροσώπων των εταιριών τους.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επισκέψεις Αράβων στα νησιά, οι οποίοι προσανατολίζονται σε επενδύσεις εκατομμυρίων, με την προοπτική δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά επεξεργάζονται πολύ προσεκτικά τα δεδομένα, μέχρις ότου καταλήξουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι «κοινοί θνητοί», από την άλλη, αναζητούν εξοχικές κατοικίες με κόστος αγοράς περί τις 100.000 με 150.000 ευρώ, αλλά και ευκαιρίες, με πολύ χαμηλότερο κόστος. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ελένη Καραγκιόζου, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate στη Σκόπελο, το μεγαλύτερο ποσοστό των ενδιαφερομένων είναι ξένοι, Αγγλοι και Σουηδοί, χωρίς να αποκλείονται οι Ελληνες.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχουν και ευκαιρίες για τους ενδιαφερόμενους, αλλά σε γενικές γραμμές οι τιμές πώλησης των ακινήτων διατηρούνται ακόμη σε υψηλά επίπεδα στα νησιά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου