ΤΟΠΙΚΑ

Τώρα πάω ναι για άνοδο λέει από χθες ο Ολυμπιακός που κέρδισε 1 – 3 τον ΠΑΟΝΕ στην Θεσσαλονίκη

τώρα-πάω-ναι-για-άνοδο-λέει-από-χθες-ο-ο-851206

Τώρα πάω ναι για άνοδο λέει από χθες ο Ολυμπιακός που κέρδισε στην Θεσσαλονίκη, ξαναβρέθηκε δεύτερος και την Κυριακή υποδέχεται τον πρωτοπόρο Πιερικό σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια να έχει ξεκινήσει από χθες… Μεγάλη νίκη σημείωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου που επιβλήθηκε με 1-3 της ομάδας του ΠΑΟΝΕ για την 29η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής του Βορείου ομίλου.
Η νίκη αυτή τόνωσε τόσο βαθμολογικά την ομάδα που ξαναβρέθηκε στην δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του Λαμία και Θερμαϊκό, όσο και ψυχολογικά ενόψει της κρίσιμης κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πιερικό. Η ομάδα του Κώστα Σταματίου παρατάχθηκε με το συνηθισμένο 4-5-1 και αυτό ήθελε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Αγγελόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σαρρή στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποιήθηκαν οι Πέτρου και Φλώρος, με τον τελευταίο να ξεκινά τελικά στην 11αδα παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε. Από εκεί και πέρα Βεργώνης και Πακάλτσης ήταν πιο μπροστά στον ρόλο των αμυντικών χαφ και δεξιά τους ο Ελληνοαυστραλός Χατζής, ενώ στα αριστερά ο Τσάγγαρης και πίσω από τον προωθημένο Μπουντούρη βρισκόταν ο Γεωργιάδης.
Ένα γκολ από τα αποδυτήρια ήταν το ζητούμενο για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πριν, ώστε να ανέβει έτσι η ψυχολογία των παικτών και να κάνουν πιο εύκολη την υπόθεση νίκη επί του ΠΑΟΝΕ. Αντ’ αυτού οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τον Βασίλη Μπούλη να κλέβει την μπάλα στο κέντρο να ξεπερνά δυο παίκτες του Ολυμπιακού και να πιάνει δυνατό σουτ που κατέληξε στο βάθος της εστίας του Παναγιώτη Γλύκου. Οι ερυθρόλευκοι πάντως θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 1, αλλά μετά από σέντρα του Τσάγγαρη και κεφαλιά του Πέτρου η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει στην συνέχεια, αλλά και η επόμενη καλή φάση ανήκει και πάλι στους γηπεδούχους και τον 30χρονο Μπούλη που στο 23 με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ισοφάριση ήρθε τελικά στο 40, όταν ο Γεωργιάδης έκανε την μπαλιά που βρήκε τον Τσάγγαρη, ο οποίος σούταρε δυνατά
με την μπάλα τελικά να περνά την γραμμή παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα
των γηπεδούχων. Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν αρκέστηκαν εκεί και κυνήγησαν ακόμη
ένα γκολ πριν από την συμπλήρωση του 45λεπτου. Αυτό ήρθε στο 44 με τον Βεργώνη να
δίνει στον Πακάλτση που έπιασε το σουτ το οποίο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο
Τοπαλίδης. Εκεί ήρθε ο Μπουντούρης, που από το ύψος του πέναλτι σούταρε και ευστόχησε
κάνοντας το 1-2. Στην συνέχεια ο 30χρονος επιθετικός πανηγύρισε το γκολ με τους 150 φίλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν πίσω από την εστία.
Στην επανάληψη οι παίκτες του ΠΑΟΝΕ προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλύτερο και οι πρώτες δυο φάσεις ανήκουν στον Μπούλη, που τόσο στο 51, όσο και στο 53΄ σούταρε δίχως όμως να σκοράρει. Στο 60 ο Χατζής έκανε την σέντρα στον Μπουντούρη, που από ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν την νίκη, όταν Γεωργιάδης και Μπουντούρης συνδυάστηκαν, με τον τελευταίο να ξεμαρκάρεται και να σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τοπαλίδη και φτάνοντας έτσι τα 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 66 ο Μπούλης προσπάθησε για τελευταία φορά να σκοράρει, αλλά ο Γλύκος του σταμάτησε τον δρόμο σε δύο διαδοχικά σουτ. Από εκεί και πέρα στο 74 ο Γεωργιάδης βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Τοπαλίδης είπε όχι στο πλασέ του 22χρονου. Στο 82 και ενώ όλα είχαν κριθεί ο Πλατάκης βρήκε τον Θ.Ναλμπάντη και αυτός πλάσαρε άουτ. Η τελευταία καλή ευκαιρία ανήκει στον Διαμάντη που πέρασε ως αλλαγή στο 83 και στο 87 μετά από τετ α τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει.
*Με διάστρεμμα επέστρεψε από την Περαία ο Σωκράτης Μπουντούρης που θα περάσει από εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η μορφή του, ενώ με χτύπημα στα πλευρά επέστρεψε ο Γεωργιάδης.
Δήλωσαν μετά το ματς…
Κώστας Σταματίου: «Οι παίκτες μας ήταν αποφασισμένοι να κερδίσουν, έπαιξαν μόνο για τη νίκη, δεν το έβαλαν κάτω και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς. Η νίκη αφιερώνεται στον κόσμο μας, με τον οποίο δώσαμε ραντεβού για το ματς της Κυριακής που θέλουμε να τον έχουμε πάλι κοντά μας με την ίδια θέρμη. Αυτή η ομάδα δικαιούται να έχει την αμέριστη στήριξη των φιλάθλων όλης της πόλης. Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, καθώς ο ΠΑΟΝΕ είναι καλύτερη ομάδα από όλες που αντιμετωπίσαμε τελευταίως και θεωρώ ότι αδικείται από τη βαθμολογική θέση που έχει.”
Σωκράτης Μπουντούρης: «Οφείλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που στην Περαία ήταν περισσότερος από τους φιλάθλους του ΠΑΟΝΕ και μας βοήθησε πάρα πολύ, δείχνοντας πόσο δυνατός είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού σε ακόμη μία αναμέτρηση μακριά από το Βόλο. Την Κυριακή τον θέλουμε και πάλι κοντά μας και είμαι σίγουρος ότι θα τον έχουμε».

* Όπως έγινε γνωστό τα εισιτήρια για το ντέρμπι κορυφής της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν σήμερα και θα διατίθενται από τους συνδέσμους φιλάθλων, τα γραφεία της ΠΑΕ και από πρακτορεία ΠΡΟΠΟ.
Ανακοίνωση AUSTRIAN BOYS
“Το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς έφτασε. Το τελευταίο εμπόδιο πριν το παιχνίδι αυτό , οι παιχταράδες μας το ξεπέρασαν , φιλοδωρώντας στη “φιλική” ομάδα του Πιερικού 3 γκολ. Μετά τα προηγούμενα νικηφόρα ντέρμπι σειρά έχει ο Πιερικός. Κανείς δε ξεχνάει τη φιλοξενία και την αδικία που αντικρίσαμε 1000 οπαδοί μας στης 3 Δεκεμβρίου. Ο καιρός έχει γυρίσματα , πέρασαν οι μήνες και ο επαναληπτικός αγώνας έφτασε. Πλέον η κατάσταση βρίσκεται στα πόδια των παιχτών μας και στη φωνή τη δική μας.
Τη Κυριακή καταφθάνουν απανταχού Βολιώτες από όλη την Ελλάδα όπως και φοιτητές από το εξωτερικό. Τα καραβάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκινάνε αύριο το απόγευμα με προορισμό Το ΒΟΛΟ μας. Κυριακή 2 μμ σταματάμε τα τσίπουρα και τους καφέδες και όλοι στο ΕΑΚ να το μεταμορφώσουμε το γήπεδο σε πύρινη λαίλαπα, ώστε να κατακτήσουμε ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα. Όλοι μαζί να θυμηθούμε και να νοσταλγήσουμε το ΕΑΚ γεμάτο και με ρυθμό όπως τα χρόνια της Α Εθνικής .

*forum users meeting : Σαββάτο 14:00 στη παραλία τσιπουράδικο > έχουμε συνάντηση τα πολυάριθμα μέλη του φόρουμ (www.austrian-boys.gr) μια ευκαιρία ώστε να γνωριστούμε και μεταξύ μας .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου