ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα αύριο για τη γιορτή κρασιού

πρεμιέρα-αύριο-για-τη-γιορτή-κρασιού-777043

Ανοίγει αύριο Σάββατο η αυλαία της 58ης γιορτής κρασιού της Νέας Αγχιάλου που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και τους συλλόγους της περιοχής.

Η γιορτή κρασιού Νέας Αγχιάλου, είναι θεσμός πλέον για την περιοχή, με πανελλήνια εμβέλεια. Πάντα στη γιορτή κρασιού επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλαιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Σημαντική παράμετρος στην φετινή 58η γιορτή κρασιού της Νέας Αγχιάλου είναι ότι η γιορτή συμπίπτει με τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της οργάνωσης.

Ειδικότερα η γιορτή ξεκινά αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου με τους Χρήστο Χολίδη και Αγγελική Ηλιάδη, αγαπημένοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές αμφότεροι, για να χαρίσουν στο κοινό όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες. Τιμή εισόδου 10 ευρώ.

Μεθαύριο Κυριακή 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η εμφάνιση του Γιώργου Πάγκαλου και της Αϊντας με το συγκρότημά τους. Μία μουσικοχορευτική βραδιά με πολύ κέφι και χορό. Τιμή εισόδου 3 ευρώ.

Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου τραγουδούν το εκπληκτικό δίδυμο Γιάννης Καψάλης και Γιώτα Γρίβα και στο κλαρίνο τους πλαισιώνει ο δεξιοτέχνης Μάκης Τσίκος. Τιμή εισόδου 6 ευρώ.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου η Γλυκερία καλεί το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, πλαισιωμένη από μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου. Τιμή εισόδου 8 ευρώ.

Mε αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Δήμος Βόλου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» καλούν Βολιώτες και επισκέπτες να συμμετέχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου