ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο σήμερα κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ

στον-βόλο-σήμερα-κλιμάκιο-του-ταιπεδ-777801

Στον Βόλο σήμερα κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ μέλη του θα παραστούν στη συνεδρίαση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για το μοντέλο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων του λιμανιού σε ιδιώτες.

Όπως είναι γνωστό το λιμάνι του Βόλου, συμπεριλαμβάνεται στα 10 λιμάνια τα οποία βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του ΤΑΙΠΕΔ που εκπόνησε μάλιστα ειδική μελέτη για τις δυνατότητες αξιοποίησης τους στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης νευραλγικών δραστηριοτήτων τους.

Σκοπός της μελέτης ήταν να διερευνηθούν και να αναδειχθούν οι δυνατότητες κάθε ενός Οργανισμού Λιμένα, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, να αποφασίσει την στρατηγική και τα επόμενα βήματα ως προς την αξιοποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο κύκλος επαφών και επισκέψεων στα περιφερειακά λιμάνια, με τον Βόλο να είναι ο σημερινός επόμενος σταθμός, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές καθώς εκτιμάται ότι έχει αναπτυξιακή προοπτική, για να προχωρήσει η διαδικασία των παραχωρήσεων.

Να σημειωθεί ότι για κάθε λιμάνι υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα αξιοποίησης και ανάπτυξης και μια διαφορετική στόχευση.

Με τον όρο εξάλλου «παραχώρηση συνολικών λιμενικών δραστηριοτήτων» εννοείται πως οι οργανισμοί λιμένων μπορεί να παραμείνουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, αλλά να δομηθούν υποκείμενες εταιρικές οντότητες διαχείρισης του 100% των δραστηριοτήτων των λιμανιών οι οποίες και θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Αντιστοίχως, οι επιμέρους παραχωρήσεις θα αφορούν είτε την κρουαζιέρα είτε τις εμπορικές δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, που ρωτήθηκε χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αν επίκειται σήμερα επίσκεψη κλιμακίου του ΤΑΙΠΕΔ στον Βόλο, δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας πως ο ίδιος απέστειλε, όπως κάνει κάθε φορά, τη γνωστοποίηση ότι σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΛΒ για διάφορα θέματα του λιμανιού καθώς στο συμβούλιο συμμετέχει και εκπρόσωπος του Ταμείου, αλλά δεν έχει καμία επιπλέον ενημέρωση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου