ΤΟΠΙΚΑ

Πρωινό σε 400 παιδιά

πρωινό-σε-400-παιδιά-778269

Περισσότερα από 400 παιδιά και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης, αγκάλιασε πέρυσι η τοπική Εκκλησία, προσφέροντάς τους πρωινό, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, που συνεχίζεται και φέτος, για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα θα τεθεί και πάλι σε υλοποίηση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες και τα σημεία που χρίζουν διευθέτησης, για την εύρυθμη λειτουργία της προσπάθειας, αναπτύχθηκαν στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης των υποσιτιζόμενων μαθητών στα σχολεία της περιφερείας, κατά το προσεχές σχολικό έτος 2018 – 2019. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής και δεκάδες κληρικοί, εντεταλμένοι στα κατά τόπους σχολεία, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Εισαγωγικά, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την λειτουργία του προγράμματος, ήδη για έξι χρόνια μέσα στην κρίση. Όπως, επεσήμανε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Τοπικής μας Εκκλησίας, που προκάλεσε, ουσιαστικά, την σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων ανά την Ελλάδα. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο του εντεταλμένου ιερέως σε κάθε σχολείο, ο οποίος συνεργάζεται, με διάκριση και σεβασμό, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, προκειμένου κανένας μαθητής στον τόπο μας να μην στερηθεί είτε το δεκατιανό, είτε και το μεσημεριανό γεύμα, αν χρειαστεί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ανάλογο πρόγραμμα της Μητροπόλεως, που αφορά στα παιδιά Ρομά του Αλιβερίου.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τους διευθυντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την άριστη συνεργασία και την σχέση εμπιστοσύνης, που έχει αναπτυχθεί, τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην τοπική Εκκλησία και στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία αποδίδει καρπούς σε πολλά επίπεδα.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γεώργιος Πολύζος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την θαυμάσια συνεργασία, εξήρε την διάκριση των κληρικών στην επιτέλεση του έργου τους και τόνισε ότι, χάρη στο έργο αυτό, καλύφθηκαν όλοι οι έχοντες ανάγκη, κατά το παρελθόν σχολικό έτος.

Παίρνοντας τον λόγο ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης αναφέρθηκε στην πολύπτυχη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με την εκπαιδευτική κοινότητα, επιστέγασμα της οποίας ήταν η διανομή της Καινής Διαθήκης σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου κατά την περσινή χρονιά, ενώ επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένη με το εκπαιδευτικό έργο στην πατρίδα μας. Ο κ. Σαβελίδης μετέφερε τις ευχαριστίες των 300 περίπου μαθητών, Γυμνασίων και Λυκείων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τα θερμά συγχαρητήρια των εκπαιδευτικών, προς τους εντεταλμένους ιερείς. Κατέθεσε, τέλος, τον προσωπικό του σεβασμό προς τον Σεβασμιώτατο και τους κληρικούς συνεργάτες του, για το πολύπτυχο έργο που επιτελούν στα σχολεία, με διάκριση, και αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σημαντικό πρόγραμμα

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η παροχή βοήθειας θα ξεκινήσει με την έναρξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς. Οι οδηγίες είναι σαφείς και ο κάθε εντεταλμένος κληρικός θα έρθει σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κάθε σχολείου, μέσα στον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εντοπιστούν με διακριτικότητα οι περιπτώσεις των μαθητών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν από μόνοι τους είτε το πρωινό είτε το δεκατιανό τους και η ενορία θα αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα συνδράμει, όπως το έκανε και τις προηγούμενες χρονιές.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα διαμορφωθούν φέτος οι ανάγκες των μαθητών» είπε ο π. Δαμασκηνός, ο οποίος υπογράμμισε, παράλληλα, ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό πρόγραμμα.

Ακολούθησε διεξοδικός διάλογος για την επίλυση και αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί, με την ίδια διάθεση προσφοράς και κατά το επικείμενο σχολικό έτος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου