ΤΟΠΙΚΑ

Αδιαφορία για τις εργασίες αποκατάστασης

αδιαφορία-για-τις-εργασίες-αποκατάστ-778417

Ενάμιση μήνας πέρασε από τότε που η Επιτροπή Διαχείρισης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου κοινοποίησε τη μελέτη για την αποκατάσταση των φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου προκειμένου αυτό να μην είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο και το υπουργείο ακόμη δεν έχει απαντήσει.

Η Πολεοδομία του δήμου Βόλου με έκθεση αυτοψίας της τον περασμένο Μάρτιο ζητούσε εντός χρονικού διαστήματος τριών μηνών να έχουν αποκατασταθεί οι φθορές στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, όμως το χρονικό διάστημα των τριών μηνών παρήλθε και παρήλθε και επιπλέον χρονικό διάστημα…

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει απαντήσει ενώ η τεχνική έκθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προέβλεπε κονδύλι μόλις 25.000 ευρώ για την αποκατάσταση των φθορών, γεγονός που είχε προκαλέσει έκπληξη και στην ίδια την Επιτροπή Διαχείρισης.

Συμμετέχοντες στην Επιτροπή Διαχείρισης του Δικαστικού Μεγάρου εκτιμούν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να απαντήσει σχετικά με το αίτημα ούτε στο επόμενο διάστημα σχετικά και καταγγέλλουν πλήρη αδιαφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η τεχνική έκθεση προέβλεπε την πραγματοποίηση εργασιών αποκατάστασης σε τρία υποστυλώματα του Δικαστικού Μεγάρου τα οποία έχουν υποστεί ρηγματώσεις, καθώς και εργασίες καθαίρεσης επιχρισμάτων, σκυροδεμάτων, πλακιδίων και αποκατάστασης των καθαιρέσεων.

Συγκεκριμένα, εργασίες προέβλεπε να γίνουν στο ισόγειο και στον όροφο του Δικαστικού Μεγάρου με τη δαπάνη του έργου για την πλήρη και έντεχνη εκτέλεση του να ανέρχεται στο ποσό των 25.536,00 με το ΦΠΑ.

Ειδικότερα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είχαν εκτιμήσει ότι απαιτείται να γίνει αποκατάσταση των βλαβών σε δύο υποστυλώματα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και στο διάδρομο προς την Εισαγγελία. Επιπλέον, κατέγραφαν την αναγκαιότητα για εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και σε τοιχείο στον διάδρομο προς την Εισαγγελία.

Όσον αφορά στο υποστύλωμα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου η τεχνική έκθεση επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθαίρεση με κάθε τρόπο και μέσο των επιχρισμάτων του υποστυλώματος με ιδιαίτερη προσοχή, σε ύψος και πλάτος το οποίο θα υποδειχτεί από την επίβλεψη. Επίσης, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει μεταφορά των καλωδίων, εφόσον απαιτηθεί και επανατοποθέτησή τους σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης, όπως επίσης προστασία όλων των παρακείμενων κατασκευών από βλάβη ή φθορά.

Ανάλογες εργασίες προβλέπονται και για τα άλλα δύο υποστυλώματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου