ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγές στην παροχή επιδόματος

αλλαγές-στην-παροχή-επιδόματος-779754

Νέα δεδομένα ισχύουν από την 1η Αυγούστου για όσους υποβάλλουν νέες αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα παροχής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ή τροποποιούν τις αιτήσεις που είχαν υποβάλλει, σύμφωνα με την εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Βόλου.

Το καινούργιο δεδομένο, που τίθεται σε ισχύ από μεθαύριο, είναι η υποχρέωση όσων δηλώνουν άνεργοι στην αίτησή τους αλλά δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας, να εγγραφούν στο μητρώο του ΟΑΕΔ, σε διάστημα ενός μήνα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του μήνα, από τον μήνα της έγκρισης της αίτησής τους στο ΚΕΑ, πρέπει να εγγραφούν στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση «παγώνει» και τίθεται σε ισχύ, όταν οι αιτούντες εκπληρώσουν την υποχρέωση που θεσπίζεται βάση νόμου.

Οι κατηγορίες που δεν εμπίπτουν στην συγκεκριμένη υποχρέωση, την εγγραφή, δηλαδή, στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ είναι σε περιπτώσεις που αφορούν: Ανάληψη εξαρτημένης εργασίας ή οποιασδήποτε μορφής απασχόλησης. Προσωρινή ή οριστική ανικανότητα για εργασία λόγω ασθενείας, διοικητική κράτηση ή φυλάκιση, συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος, στράτευση, φοίτηση χωρίς προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Επίσης όταν πρόκειται για συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης, κύρια απασχόληση σε γεωργικές, δασικές, ή κτηνοτροφικές εργασίες εκτός από τους υπαγόμενους στην ασφάλιση του ΙΚΑ κι όταν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ηλικίας.

Οσοι υπάγονται σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις, προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου