Εισαγγελική έρευνα για το βρέφος που κινδύνευσε να πεθάνει από τσίμπημα οχιάς

Τελευταία ενημέρωση: 2018-08-04, 10:46:12
Εισαγγελική έρευνα για το βρέφος που κινδύνευσε να πεθάνει από τσίμπημα οχιάς

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε χθες αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία Βόλου για το περιστατικό με το μόλις 19 μηνών αγοράκι που κινδύνευσε να πεθάνει μετά από δήγμα οχιάς στη αυλή του σπιτιού των παππούδων του στο Βένετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον Πταισματοδίκη Βόλου να ερευνήσει, εάν υπήρξε έκθεση σε κίνδυνο ή παράβαση καθήκοντος σε βάρος γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου.

Το περιστατικό όπως είναι γνωστό συνέβη τη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Η γιαγιά του παιδιού Γιούλα Μητρομάρα – Γαλάτου με επιστολή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δημοσιοποίησε τον γολγοθά που έζησε, όταν μετέφεραν το παιδάκι αρχικώς στο Νοσοκομείο Βόλου και στη συνέχεια σε άλλα τρία Νοσοκομεία.

Η κ. Μητρομάρα - Γαλάτου κατήγγειλε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν υπήρχε αντιοφικός ορός και ενημέρωσε για όλα όσα ακολούθησαν. Σήμερα, δέκα μέρες μετά το τσίμπημα, το παιδάκι συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς» και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία και έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο τόσο το ίδιο όσο και το χεράκι του.

Για το θέμα παρενέβη προχθές και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος ανέθεσε στον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας να ερευνήσει εάν υπήρχε κάποια αμέλεια ή ολιγωρία εκ μέρους των γιατρών.

Περά από τη διοικητική έρευνα, τώρα η υπόθεση παίρνει και το δρόμο της Δικαιοσύνης. Το επόμενο διάστημα ο Πταισματοδίκης θα αρχίσει να λαμβάνει καταθέσεις.

Συγκεκριμένα, καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν η γιαγιά του βρέφους, οι γονείς του και οι γιατροί. Ακόμη, ο Πταισματοδίκης Βόλου θα καλέσει σε κατάθεση το Διοικητή του Νοσοκομείου προκειμένου να ενημερωθεί για τη γνώση που είχε για το περιστατικό.

Επισημαίνεται ότι η γιαγιά του παιδιού είχε καταγγείλει ότι υπήρξε αργοπορία στην εξυπηρέτησή τους, ενώ δεν υπήρχε ορός.

Η γιαγιά δημοσιοποίησε όπως λέει στην επιστολή της:

«Πρώτον, διότι το Νοσοκομείο Βόλου δεν έδειξε την σοβαρότητα που έπρεπε, ήταν ανεύθυνοι, αδιάφοροι.

Δεύτερον, διότι δεν υπήρχε ορός φιδιού, που έπρεπε να χορηγηθεί άμεσα. Είπαν ότι έπρεπε να τηλεφωνήσουν στο Υπουργείο, μετά στο κέντρο Δηλητηριάσεων και να σταλεί εφ’ όσον ήταν ανάγκη την άλλη μέρα, αφού ο ασθενής θα είχε καταλήξει.

Και τρίτον, για να μην βρεθεί άλλο παιδάκι στην δική μας θέση».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=