ΤΟΠΙΚΑ

Βενζίνη 1,785 ευρώ στη Σκιάθο!

βενζίνη-1785-ευρώ-στη-σκιάθο-851206

Είτε τα «μηχανάκια» του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης τρελάθηκαν… στην καταγραφή της λιανικής τιμής πώλησης αμόλυβδης βενζίνης από πρατήριο υγρών καυσίμων της Σκιάθου, είτε κάποιος έκανε φάρσα στον πρατηριούχο.

Κάποια εξήγηση πάντως θα έχει η έντονα υπογραμμισμένη επισήμανση του υπουργείου δίπλα στην υψηλότερη τιμή πώλησης της αμόλυβδης 95 οκτανίων χθες μεταξύ 21 πρατηρίων στη Μαγνησία, που έφτασε στα 1,785 ευρώ το λίτρο. «Η καταχώρηση αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη από το υπουργείο Ανάπτυξης! Ελέγχεται η αξιοπιστία της!», αναγράφεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου με τις τιμές σε επίπεδο νομού.

Η τιμή του πρατηρίου της Σκιάθου, αν και ελεγχόμενη ως αναξιόπιστη από το υπουργείο, κατατάσσει τη Μαγνησία στην έκτη θέση της λίστας με τις υψηλότερες τιμές της αμόλυβδης. Τις δύο προηγούμενες ημέρες, σε σύνολο 36 πρατηρίων υγρών καυσίμων που καταχώρησαν τις λιανικές τιμές των καυσίμων, η ελάχιστη διαμορφώνονταν στο 1,548 ευρώ, σε πρατήριο της εθνικής οδούς Βόλου-Μικροθηβών, στη Ν. Αγχίαλο.

Η αμόλυβδη βενζίνη σπάει νέο «φράγμα», μετατρέποντας ακόμη πιο δυσβάσταχτο το κόστος του φουλαρίσματος των οχημάτων. Η υψηλότερη τιμή των τελευταίων ημερών στη Μαγνησία καταχωρήθηκε την περασμένη Κυριακή από κεντρικό πρατήριο του Βόλου και έφτανε το 1,748 ευρώ το λίτρο.

Μεγάλο άνοιγμα εμφανίζει η ψαλίδα, από πρατήριο σε πρατήριο. Σε επίπεδο νομού -σημειώνεται ότι με την υποχρέωση ημερήσιας καταχώρησης των τιμών τους στο Παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης δεν συμμορφώνονται στο σύνολό τους οι πρατηριούχοι- η απόκλιση της ελάχιστης και μέγιστης τιμής ήταν 0,237 ευρώ το λίτρο.

Σημαντικές διαφορές στην τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων παρουσιάζουν πρατήρια υγρών καυσίμων, διαφορετικών μεν εταιριών, στην ίδια γειτονιά…

Είναι ενδεικτικό ότι χθες στην οδό Πολυμέρη 20 η βενζίνη πωλούνταν προς 1,687 ευρώ το λίτρο, στην Πολυμέρη 114 τα ρεζερβουάρ γέμιζαν με 1,639 ευρώ το λίτρο, ενώ στην οδό Πολυμέρη 124 η λιανική τιμή ήταν 1,594 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνουν οι βενζινοπώλες στο παρατηρητήριο τιμών, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι τιμές τη χθεσινή ημέρα ξεκινούσαν από 1,503 ευρώ (ελάχιστη τιμή στη Θεσσαλονίκη) και έφθασαν έως 1,81 ευρώ το λίτρο (μέγιστη τιμή στη Φθιώτιδα).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου