ΤΟΠΙΚΑ

Εντονες αντιδράσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα στις φυλακές Βόλου

εντονες-αντιδράσεις-για-τη-μεταγωγή-κ-781328

Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Βόλο μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ένας από τους εκτελεστές της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν. Τη μεταφορά του “Λουκά” της 17 Ν σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter:

“Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα,κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;”.

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταφέρεται ο Δ. Κουφοντίνας

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταφέρεται ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κουφοντίνας το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει.

Στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

Κοντονής: Τυμβωρυχία από Μητσοτάκη, νόμιμη η μεταγωγή

Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή από το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Ξέσπασμα Ντόρας: Σε φυλακές πολυτελείας ο δολοφόνος

Η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για την μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση που έγινε στον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν, με την μεταφορά του σε φυλακές πολυτελείας, την ώρα που η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να αντιδράσει στοιχειωδώς στην καταστροφή. Και καταλήγει καταγγέλοντας την κυβέρνηση Σύριζα, ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα…

«Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα.» γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αλεξία Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται

Δριμεία κριτική προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία, για την απόφαση μεταφοράς του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

«Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτή την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα» είπε η κ. Μπακογιάννη (ΣΚΑΙ).

Όπως είπε, μάλιστα, «κι εγω έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αίτηματα που ικανοποιεί».

Όπως τόνισε «για εμάς όλες τις οικογένειες των θυμνάτων του Κουφοντίνα και της 17 Νοέμβρη το σημερινό έρχεται ως κερασάκια σε μια “τούρτα” των τελευταιών τριών ετών με τη μία πρόκληση μετά την άλλη για τους νεκρούς μας».

«Μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές» πρόσθεσε. Τόνισε, δε, ότι «εμείς πάρα πολλά χρόνια παλέψαμε για τη δίκαιη αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ εκδητικικά ούτε και το κράτος αν και η ψυχούλα μας το ξέρει πόσο θα το θέλαμε».

Στ. Θεοδωράκης: Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη

«Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής. Στερώντας μάλιστα τη θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του & προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση δεν σέβεται την κοινωνία

«Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτή την ώρα, βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Στην προσπάθεια της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση, δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες. Όταν μάλιστα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν έχει ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα που έχει διπράξει στην μνήμη των νεκρών της 17Ν», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου