ΤΟΠΙΚΑ

Απινιδωτής στον Αγ. Γεώργιο Αγριάς

απινιδωτής-στον-αγ-γεώργιο-αγριάς-781496

Δώρο ζωής είναι ο αυτόματος απινιδωτής ο οποίος θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όταν παραστεί ανάγκη.

Ο απινιδωτής είναι δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ, η οποία δημιουργήθηκε για να αποτελέσει σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της Ναυτιλίας και να συνδράμει την ελληνική κοινωνία μέσω προγραμμάτων αλληλεγγύης, ανθρωπιστικών έργων και ενεργειών προσφοράς δημόσιου και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το αίτημα υπέβαλε η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Βαρνάβας Σαράτσης «είναι ένα πολύ χρήσιμο μηχάνημα και σώζει ζωές. Είναι ένα μεγάλο δώρο προς την πόλη μας, όχι μόνο προς το ναό και τους εθελοντές της Αγριάς, αλλά για όλη την πόλη. Είναι ένα μηχάνημα που θα έχουμε στην πόλη μας και θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε χρειαστεί, για να μπορέσουμε να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας».

Ο π. Βαρνάβας είναι μέλος της ομάδας επέμβασης και υπεύθυνος στον τομέα νεότητας και πολιτισμού του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, ενώ όπως υπογράμμισε ο αυτόματος απινιδωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα που πιθανώς θα τον χρειαστεί, καθώς η χρήση του είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν μάλιστα, εικονογραφημένες οδηγίες στο κυτίο που βρίσκεται. «Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και να επιτύχει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση», είπε.

Σημαντικό σεμινάριο

Σεμινάριο ζωτικής σημασίας, με τίτλο «Ενημέρωση πρώτων βοηθειών- καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση» πραγματοποιήθηκε προχθές σε συνεργασία με την ΕΠΙ-ΖΩ Λέσχη Εθελοντών Βόλου και την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 55 περίπου άτομα, επαγγελματίες και ιδιώτες καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων.

Το σεμινάριο έγινε στον χώρο της Σχολής Καράτε Μαχητής, στην Αγριά λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων και με αφορμή την απόκτηση του σύγχρονου αυτόματου απινιδωτή και ο οποίος θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του ιερού ναού Αγ Γεωργίου Αγριάς.

Το παρών έδωσαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, ο υποδιοικητής επιπυραγός Ευάγγελος Λιακόπουλος και ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος.

Ημερίδα για τροχαία ατυχήματα

Στο μεταξύ, ημερίδα με θέμα «Τροχαία ατυχήματα, αίτια, συνέπειες, προτεινόμενες λύσεις» διοργανώνεται το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 20.00, στο προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δ.Ε. Αγριάς – Δήμου Βόλου και της Ομάδος Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς και την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού, που περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου