ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στους ναούς για τις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις

πλήθος-κόσμου-στους-ναούς-για-τις-αυγο-781523

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018», που αποτελούν πλέον θεσμό, αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το «Πάσχα του καλοκαιριού», που συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από παραδοσιακά σχήματα, ενώ ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής επιτροπής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους.

Οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τις «Παρακλήσεις του Αυγούστου» συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Βελίκα Αγιάς, όπου στις 19.30 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Φιλοκτήτης».

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 19.30 στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Βόλου εμφανίζεται παραδοσιακή ορχήστρα που απαρτίζεται από τους: Νίκο Κερασιώτη (κλαρίνο), Νεφέλη Σγατζή (τραγούδι), Χρήστο Δασκαλόπουλο (Βιολί), Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο – τραγούδι), Αναστασία Λύτρα (κρουστά).

Την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 19.30 στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στην Ανω Κερασιά διοργανώνεται εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ.), τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου. Η εκδήλωση πλαισιώνεται από την παραδοσιακή ορχήστρα και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εκκλησιαστικός Πλούτος της Κερασιάς».

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Ζαγοράς, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό σύνολο του Υδραίϊκου Ναυτικού Ομίλου.

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αργαλαστής θα εμφανιστεί η Ορχήστρα «ΡΑΣΤΩΔΙΑ», την οποία απαρτίζουν οι: Θανάσης Δραγάνης- ούτι, λαούτο, Βασίλης Λεμονιάς- Βιολοντσέλο, Ζήσης Γεωργαλιός- κανονάκι, Στράτος Μεγκές – τραγούδι κρουστά, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/νέυ.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου διοργανώνεται εκδήλωση στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάτω Γατζέας Πηλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Γατζέας «Ο Τίμιος Σταυρός», όπου συμμετέχει παραδοσιακή ορχήστρα.

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, διοργανώνεται συναυλία με την Ορχήστρα «ΡΑΣΤΩΔΙΑ» όπου συμμετέχουν οι: Θανάσης Δραγάνης –ούτι, λαούτο, Ελεάνα Βαρελά – τραγούδι, Ζήσης Γεωργαλιός- κανονάκι, Στράτος Μεγκές – τραγούδι, Αχιλλέας Τίγκας – πλαγίαυλος/νέυ, Βασίλης Λεμονιάς- Βιολοντσέλο, Ιάκωβος Μπατιανούδης- κρουστά. Συμμετέχει η Χορωδία Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Ιωάννης Κουκουζέλης». Η εκδήλωση θα αναφέρεται στο πνεύμα των ημερών με παρεμβάσεις του Ηλία Λιαμή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου