ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή σχεδίων μετά την καταστροφή στην Αττική

αλλαγή-σχεδίων-μετά-την-καταστροφή-στ-782370

Συγκλονισμένοι και προβληματισμένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού μετά την φονική πυρκαγιά που σημειώθηκε στην ανατολική Αττική, αλλάζοντας άρδην το τοπίο της άλλοτε ξέγνοιαστης καλοκαιρινής ατμόσφαιρας, που μετατράπηκε σε θρήνο και απόγνωση.

Οι τραγικές εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, έχουν επηρεάσει την ψυχολογία όχι μόνο των ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες για τις εξελίξεις, στην σημερινή εικόνα της Ελλάδας, στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Γιώργου Ζαφείρη, προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι υπάρχουν ξένοι, οι οποίοι ρωτούν αν η περιοχή στην οποία προγραμματίζουν να κάνουν διακοπές «είναι κοντά στις φωτιές».

Παράλληλα γκρουπ δεκαπέντε ατόμων από την Κινέττα, που επρόκειτο να κάνουν διακοπές στο Πήλιο ακύρωσαν τα σχέδιά τους, μετά την φονική πυρκαγιά. «Είναι προφανές ότι όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά, μόνο διακοπές δεν σκέπτονται» υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι «η εικόνα επηρεάζει την Ελλάδα καταρχάς και έχει αρνητική επίπτωση στην ψυχολογία του κόσμου, όπως είναι φυσικό».

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, η οποία αναφέρει ότι η μέση πληρότητα του νησιού από τις 17 Ιουλίου μέχρι σήμερα κυμάνθηκε μεταξύ 60 και 70%, ενώ η κίνηση παρουσιάζει σταδιακή αύξηση καθώς οδεύουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο.

«Επισκέπτες του νησιού είναι κυρίως όσοι είχαν κάνει προκρατήσεις, διότι είναι απειροελάχιστες οι καινούργιες κρατήσεις» υπογραμμίζει η κ. Διαμάντη. Η ίδια επισημαίνει παράλληλα ότι «η φονική πυρκαγιά έχει επηρεάσει πάρα πολύ την ψυχολογία και των ελλήνων και των εν δυνάμει επισκεπτών από το εξωτερικό, διότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ξένοι τουρίστες. Όλα αυτά έχουν παγώσει την κατάσταση, γιατί δημιουργείται ανασφάλεια».

Η ψυχολογία του κόσμου έχει επηρεαστεί αρνητικά, αρκετοί είναι εκείνοι που ακυρώνουν τις διακοπές τους, αλλά όπως επισημαίνει η κ. Διαμάντη «το πλέον σημαντικό είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκεφτόμαστε πάνω απ’ όλα τους ανθρώπους που χάθηκαν και νιώθουμε τον πόνο όσων βίωσαν την πιο τραγική απώλεια».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου