ΤΟΠΙΚΑ

Οι φοιτητές δίνουν πνοή στην κτηματαγορά

οι-φοιτητές-δίνουν-πνοή-στην-κτηματαγ-782503

«Σηκώνει» την κτηματαγορά Βόλου η αναζήτηση φοιτητικής στέγης. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, παρουσιάζεται έντονο ενδιαφέρον για ενοικίαση γκαρσονιερών και μικρών διαμερισμάτων. Στην πόλη έχει φυσήξει φοιτητικός αέρας.

Εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες οικογένειες φοιτητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας που είναι σίγουρες για τις σχολές εισαγωγής των παιδιών τους αναζητούν στέγη. Η έρευνα αγοράς γίνεται χωρίς πίεση χρόνου, καθώς η πλειοψηφία των φοιτητών δεν γνωρίζει τις σχολές εισαγωγής και βρίσκεται εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.

Η γενική γραμματέας του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Βόλου και μέλος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Σοφία Χαλκιά, είπε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται σε καινούργιες γκαρσονιέρες και μικρά διαμερίσματα που παρέχουν ανέσεις.

Εντούτοις, καινούργια διαμερίσματα δεν υπάρχουν στην πόλη, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει βουτιά και οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει να ανεγείρουν πολυκατοικίες από το 2010.

Έτσι λοιπόν, όλοι αναζητούν κτίρια που να είναι σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένα ή ανακαινισμένα, να παρέχουν ανεξάρτητη θέρμανση και να είναι επιπλωμένα σύγχρονα.

Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους συγκαταλέγονται και παλιοί φοιτητές που αλλάζουν στέγη αναζητώντας το καλύτερο.

Αυτή την περίοδο η προσφορά που υπάρχει είναι μεγάλη και οι τιμές που διαμορφώνονται είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, κομμένες και ραμμένες στα χρόνια της κρίσης.

Συγκεκριμένα, τα ενοίκια των γκαρσονιερών ξεκινούν από 200 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τα 230, ενώ οι τιμές για τα δυάρια ξεκινούν από 250 ευρώ και μπορεί να φτάνουν και τα 320 ευρώ.

Οι κτηματομεσίτες από την πλευρά τους είναι σε εγρήγορση. «Είμαστε σε ετοιμότητα να έχουμε ακίνητα και να εξυπηρετούμε τον κόσμο», είπε η ίδια.

Η φοιτητική ζήτηση που υπάρχει «σηκώνει» την κτηματαγορά του Βόλου, η οποία στα πρώτα χρόνια της κρίσης είχε σταματήσει να κινείται ενώ σήμερα έχει αρχίσει να ζωντανεύει και πάλι.

«Αυτή την περίοδο υπάρχει ζήτηση για επενδυτικά ακίνητα, μικρά διαμερίσματα που οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να τα εκμεταλλευτούν επαγγελματικά. Ο, τι βγαίνει σε πώληση, φεύγει, αν βρίσκεται σε καλό σημείο στην πόλη. Το σημείο είναι πάντοτε αυτό που προσδιορίζει το ενδιαφέρον», εξήγησε η ίδια.

Δειλά δειλά έχει ξεκινήσει να κινείται και η εξοχική κατοικία. Η κ. Χαλκιά λέει ότι «υπάρχει ένα μικρό ενδιαφέρον για το Πήλιο από Ελληνες, Ελληνες του εξωτερικού και κατοίκους χωρών της Ευρώπης. Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Βόλο σε αντίθεση με άλλες πόλεις που δεν είναι συνδεδεμένες αεροπορικά».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου