ΤΟΠΙΚΑ

Καρακάξα προκάλεσε «μπλακ άουτ» στο δίκτυο της ΔΕΗ στη Νέα Ιωνία

καρακάξα-προκάλεσε-μπλακ-άουτ-στο-δ-782806

«Μπλακ άουτ» σημειώθηκε χθες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Στις 6 το απόγευμα καρακάξα προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή κύριας γραμμής του υποσταθμού της ΔΕΗ στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα συστήματα προστασίας και να μείνουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στους δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα έμεινε ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Ιωνίας, τμήμα των Παλαιών, η Νεάπολη, η περιοχή από τον Σωρό μέχρι τα διοικητικά όρια της Νέας Αγχιάλου, η περιοχή Φυτόκο, η Κερασιά και η περιοχή από τα Κανάλια μέχρι τα διοικητικά όρια του Κεραμιδίου.

Οι καταναλωτές άρχισαν να διαμαρτύρονται ο ένας μετά τον άλλον στην ΔΕΗ. Συνεργείο του Δικτύου Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας έσπευσαν στον τόπο για την αποκατάσταση της βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι απομόνωσαν τα τμήματα του δικτύου που έπρεπε να ελεγχθούν και στη συνέχεια μετά από οπτικό έλεγχο καθάρισαν το δίκτυο και σύνδεσαν εκ νέου την επίμαχη περιοχή με ρεύμα.

Στις εργασίες αποκατάστασης, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε από μία καρακάξα.

Οι καρακάξες και άλλα πουλιά συνηθίζουν να κάθονται στους μετασχηματιστές και να προκαλούν διαρροή ρεύματος.

Αυτό συνέβη και στην προκείμενη περίπτωση. Η καρακάξα προκάλεσε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα συστήματα προστασίας ενός μετασχηματιστή κύριας γραμμής του υποσταθμού της ΔΕΗ στη Νέα Ιωνία και να διακοπεί η παροχή ηλεκτροδότησης σε μία πολύ μεγάλη περιοχή.

Το συνεργείο κατάφερε να επανασυνδέσει την περιοχή με ρεύμα μέσα σε μία ώρα.

Στις 7.05 όλες οι περιοχές όπου είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα είχαν επανασυνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Επισημαίνεται ότι το ΔΕΔΔΗΕ λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο όλες τις ημέρες του χρόνου προκειμένου να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και να αποκαθιστά τις βλάβες.

Η αντίδραση συνεργείου του Δικτύου ήταν άμεση.

Οι εργαζόμενοι πάλευαν άμεσα να επιδιορθώσουν τη ζημιά, ενώ η ΔΕΗ δεχόταν «βροχή» τα τηλεφωνήματα από διαμαρτυρόμενους πολίτες. Το πιο λυπηρό ήταν, ότι ορισμένοι από τους κατοίκους προχώρησαν ακόμη και σε εξυβριστικά σχόλια μέσα στην αγανάκτησή τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου