ΤΟΠΙΚΑ

Δισκοφορία για τους πυρόπληκτους στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος

δισκοφορία-για-τους-πυρόπληκτους-στο-783144

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Αττικής, που απηύθυνε η τοπική Εκκλησία ως έκφραση συμπαράστασης στο δράμα που βιώνουν δεκάδες οικογένειες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πλήθος κόσμου προσέφερε τον οβολό της αγάπης στη δισκοφορία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 29 Ιουλίου σε όλους τους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας σε όσους δοκιμάστηκαν σκληρά από την πρόσφατη φονική πυρκαγιά.

Παράλληλα, σε κάθε θεία λειτουργία μνημονεύονται τα θύματα της πυρκαγιάς που προκάλεσε εκατόμβη νεκρών σε λίγη μόλις ώρα.

Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όλες τις Μητροπόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μητρόπολης Δημητριάδος, υπογεγραμμένη από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, μέσω της οποίας δίνονται οδηγίες για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει «την συμπαράστασή της προς τον ανθρώπινο πόνο όλων εκείνων οι οποίοι υπέστησαν τις σοβαρές συνέπειες της μεγάλης καταστροφής και ζητά από την Ελληνική Πολιτεία να πράξει ότι είναι δυνατόν για την ανακούφιση όλων των πληγέντων». Για την ενίσχυση, μάλιστα, του έργου αυτού, ο κ. Ιερώνυμος έθεσε ήδη την οργάνωση «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην διάθεση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, προτρέπει σε κάθε Μητρόπολη, κατά την ποιμαντική κρίση του κάθε Μητροπολίτη, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των πυροπαθών, ενώ απευθύνει έκκληση για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα. Για τον σκοπό αυτό, κρίνεται απολύτως απαραίτητη και η συνδρομή των ενοριακών τραπεζών αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ζωτικής σημασίας ανάγκες που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου