«Εκλεβα ποδήλατα γιατί δεν μου φτάνει η σύνταξη»...

Τελευταία ενημέρωση: 2018-08-01, 16:49:54
«Εκλεβα ποδήλατα γιατί δεν μου φτάνει η σύνταξη»...

Εκλεβε ποδήλατα Βολιωτών και στη συνέχεια τα πωλούσε στη Λάρισα. Δικογραφία κατά ενός 65χρονου Λαρισαίου, συνταξιούχου οικοδόμου, για κλοπή δύο ποδηλάτων σχημάτισαν προχθές το απόγευμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, έχοντας μάλιστα στα χέρια τους και οπτικοακουστικό υλικό.

Συνεχίζοντας τις έρευνες, μετά τις καταγγελίες για απώλεια δύο ποδηλάτων εντός του Ιουλίου, οι αστυνομικοί προσήγαγαν προχθές γύρω στις 6 το απόγευμα τον 65χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ο προσαχθείς το περασμένο Σάββατο 28 Ιουλίου είχε αφαιρέσει ένα ποδήλατο από 42χρονο Βολιώτη και στη συνέχεια το μετέφερε μέσω του ΟΣΕ στη Λάρισα με σκοπό να το πουλήσει.

Προανακριτικά προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο ο 65χρονος είχε αφαιρέσει ακόμη ένα ποδήλατο από έναν 69χρονο Βολιώτη στις 17 Ιουλίου.

Ο προσαχθείς αρνήθηκε αρχικά τις αποδιδόμενες πράξεις, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε. Εξάλλου, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και τα δύο ποδήλατα και τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες.

Ο 65χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πωλούσε τα δίτροχα με σκοπό να εξασφαλίσει ένα επιπλέον μεροκάματο, καθώς τα χρήματα της σύνταξης δεν επαρκούν για τον βιοπορισμό του.

Έτσι ο δράστης έβαζε στο μάτι κυρίως καινούργια ποδήλατα, ώστε στην πορεία να μπορεί και να τα διαθέσει.

Η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο, καθώς η εξιχνίαση των κλοπών έγινε εκτός ορίου αυτοφώρου.

Κάθε χρόνο περίπου 50 κλοπές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλοπές ποδηλάτων στον Βόλο και τη Μαγνησία είναι κάθε χρόνο στα ίδια επίπεδα.

Περίπου 50 καταγγελίες απασχολούν σε ετήσια βάση την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Οι κλοπές παρουσιάζουν αύξηση κυρίως το καλοκαίρι που είναι πιο διαδεδομένη η χρήση των ποδηλάτων σε σχέση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Συνήθως, οι κλέφτες χρησιμοποιούν τα ποδήλατα προκειμένου να εξυπηρετούν κάποια ανάγκη τους, και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο παρελθόν -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- δεν έχει διαπιστωθεί να γίνονται κλοπές για περαιτέρω πώληση.

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τα ποδήλατα φτάνουν μετά από αναφορές πολιτών, ότι έξω από το σπίτι τους ή σε κάποιο πάρκο ή άλλο σημείο, βρήκαν ένα παρατημένο ποδήλατο.

Τα ποδήλατα που εντοπίζονται από τους αστυνομικούς φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είναι υποχρεωμένη από τη νομοθεσία να τα κρατάει εκεί, όμως εάν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε τα μεταφέρει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού ή στο Τελωνείο Βόλου.

Για να τα πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για την απόκτησή τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=