ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν σήμερα Τετάρτη οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις»

αρχίζουν-σήμερα-τετάρτη-οι-αυγουστι-783292

Aπό τον Αγιο Γεώργιο στην Αγριά, σήμερα Τετάρτη 1η Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, ανοίγουν αυλαία οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018», στο πλαίσιο του θεσμού που συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Για την επιτυχία της πρώτης φετινής εκδήλωσης, εκπρόσωποι του φορέα συνεργάστηκαν αποτελεσματικά με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, π. Βαρνάβα Σαράτση.

Μετά την Αγριά, «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» θα γίνουν στον Αγιο Νικόλαο Αλμυρού, στην Βελίκα Αγιάς, στην Πάνω Κερασιά, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Ζαγοράς, στο Νότιο Πήλιο, στην Αργαλαστή και στην Κάτω Γατζέα, αλλά και στον Βόλο, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και θα ολοκληρωθούν στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Στους στόχους της φετινής διοργάνωσης, προστίθεται και η συνπροσευχή του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου με όλους τους συμμετέχοντες προς την Παναγία, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική της 23ης Ιουλίου 2018.

Μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητρόπολης, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις πολιτισμού, παρουσιάζοντας μουσικές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του λαού αφιερωμένα στην Παναγιά. Στις φετινές εκδηλώσεις θα εμφανιστούν, το παραδοσιακό μουσικό σχήμα του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κίτσιου, η επίσης παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Μούτου με τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, η Ορχήστρα «Ραστωδία», ενώ παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιαστούν από το Κέντρο Ελληνικών χορών Πειραιά «ΔΩΔΩΝΗ» και τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, που για την περίσταση αυτή επισκέπτονται την περιοχή.

Επίσης ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου