ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Παράταση στην ανάρτηση δασικών χαρτών

παράταση-στην-ανάρτηση-δασικών-χαρτώ-783317

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τη νομοθετική του πρωτοβουλία με υποβολή υπουργικής τροπολογίας στην ολομέλεια της Βουλής για παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες, αλλά και στη δυνατότητα των δήμων να οριοθετήσουν τα όρια οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για την κατάρτισή τους.

Συγκεκριμένα δίνεται παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην ανάρτηση δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας, καμία όμως δεν αφορά στον νομό Μαγνησίας.

Η παράταση δίνεται έπειτα από πολλά αιτήματα φορέων και πολιτών κατά την τελευταία εβδομάδα, για την ελάφρυνση των υπηρεσιών, οι οποίες δέχτηκαν μεγάλη προσέλευση κόσμου σήμερα τελευταία μέρα, καθώς και για την εξυπηρέτηση κατοίκων εσωτερικού και εξωτερικού που θα επισκεφθούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τις περιοχές όπου υπάρχουν τα ακίνητα ενδιαφέροντός τους.

Παράλληλα, δίνεται παράταση έως 27 Αυγούστου 2018 στους Δήμους που υποχρεούνται να οριοθετήσουν οικισμούς και οικιστικές πυκνώσεις στα υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για τους δασικούς χάρτες. Πρόκειται για μια ακόμα παράταση για εξυπηρέτηση των δήμων που έχουν ιδιαίτερα καθυστερήσει. Οι μέχρι σήμερα παρατάσεις έχουν αποδώσει στο να έχουν συμμορφωθεί σχεδόν 300 δήμοι, ενώ μέχρι πριν 1,5 χρόνο το είχαν κάνει μόνο 36 δήμοι. Στην περίοδο έως 27 Αυγούστου 2018 θα ολοκληρώσουν την οριοθέτηση 15 Δήμοι οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για την πραγματοποίηση της υποχρέωσης αυτής αλλά είχαν εκκρεμότητες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «29 είναι οι Δήμοι που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, δείχνοντας και τη μεγαλύτερη αδιαφορία για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των δασικών». Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται ο δήμος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου