ΤΟΠΙΚΑ

Φραστικό επεισόδιο Μπέου- Γαργάλα για ανάρτηση στο FB

φραστικό-επεισόδιο-μπέου-γαργάλα-για-783508

Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Γαργάλα σημειώθηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Με αφορμή ενημέρωσή του για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Βόλου για τους πυρόπληκτους δήμους της Αττικής ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος απάντησε σε ανάρτηση του K. Γαργάλα στο Facebook με την οποία κατηγορούσε τη δημοτική αρχή Βόλου ότι οι προτάσεις της για την ενίσχυση των πυρόπληκτων έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους.

«Δεν έχω καμία ανάγκη για διαφήμιση και επικοινωνία. Με ξέρει όχι μόνο όλη η Ελλάδα, αλλά και όλη η Ευρώπη. Εμείς δεν είμαστε τυπικά προσκείμενοι σε οργανισμούς ή τίποτα άλλο. Τοπικοί φορείς συγκέντρωσαν τρόφιμα και καλά έκαναν. Με όποιον τρόπο μπορεί κανείς συνεισφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος επισήμανε όμως ότι «δεν διαφεύγει από εμάς ότι τόσο οι αρμόδιοι φορείς όσο και οι πληγέντες είπαν να μην σταλούν άλλα είδη ενίσχυσης, όπως ρούχα και τρόφιμα. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά τους. Η πυρόπληκτη περιοχή δεν είναι περιοχή χαρακτηρισμένη ως πρώτης κατοικίας, αλλά αναψυχής».

Ο ίδιος τόνισε ότι «την επόμενη κιόλας μέρα της καταστροφής, στις 24 Ιουλίου, η δημοτική αρχή Βόλου παρενέβη για τους πυρόπληκτους. Στείλαμε επιστολές στους δημάρχους Μαραθώνα, Ραφήνας και Μεγαρέων, με τις οποίες εκφράζαμε τη συμπαράστασή μας τόσο ηθικά όσο και υλικά. Θέσαμε τον μηχανισμό του δήμου στη διάθεσή τους, προκειμένου να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο. Στείλαμε επιστολή και στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, προτρέποντας την Ένωση και τους υπόλοιπους δήμους να ενισχύσουν οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές». Πρόσθεσε ότι «ο δήμος Βόλου πρωτοστάτησε, όταν όλοι κοιμόντουσαν».

Ο Κ. Γαργάλας πήγε να πάρει το λόγο και τότε ο δήμαρχος Βόλου τον διέκοψε με χαρακτηρισμούς, όπως «μ……», «γελοίο», «ξεφτίλα», «καραγκιόζη», ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος του ανταπαντούσε «ντροπή σου».

«Αρκετά σε ανεχτήκαμε», συνέχιζε ο δήμαρχος Βόλου απευθυνόμενος προς τον ανεξάρτητο σύμβουλο και εκείνος συνέχιζε να λέει «ντροπή σου».

«Να προσέχεις από εδώ και πέρα τους χαρακτηρισμούς σου», είπε παίρνοντας εκ νέου το λόγο ο κ. Μπέος.

Ο κ. Γαργάλας σηκώθηκε τότε να αποχωρήσει από την αίθουσα συνεδρίασης, ενώ η λογομαχία συνεχιζόταν.

Ακολούθησαν ο εξής διάλογος:

Μπέος: Πιες λίγο νεράκι

Γαργάλας: Φυσικά και θα πιω. Εσύ να το αφήσεις αυτό το ύφος.

Μπέος: Μόλις βγεις έξω θα σου ξυρίσω το μουστάκι

Γαργάλας: Ούτε μία τρίχα από τα παπούτσια μου δεν έχεις. Εμείς βγάζουμε το ψωμί μας, δουλεύουμε.

Μπέος: Τον κόσμο δουλεύει. Αριστερέ του κ….

Ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος ζήτησε «να επικρατήσει ηρεμία», καθώς «ο κ. Γαργάλας έχει την καρδιά του».

Η αντιπαράθεση συνεχιζόταν, ώσπου ο κ. Γαργάλας αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ιάσονα Αποστολάκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου