ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές για τις θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς

ουρές-για-τις-θέσεις-στους-παιδικούς-σ-784074

«Μάχη» για τις θέσεις στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Βόλου, μετά την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων των δικαιούχων του ΕΣΠΑ προχθές το βράδυ από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε).

Γονείς παιδιών έσπευδαν να πιάνουν σειρά από προχθές το βράδυ. Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δεν λειτουργούσαν, καθώς ήταν Κυριακή, ωστόσο ολόκληρες οικογένειες βρίσκονται εκεί με «βάρδιες» για να κρατήσουν την προτεραιότητα για χθες το πρωί. Οι υπάλληλοι του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ με το «καλημέρα» χθες βρήκαν έξω από το Μεταξουργείο 400 άτομα.

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον 250 πολίτες και η αναμονή για την υποβολή των αιτήσεων σειράς προτεραιότητας συνεχιζόταν.

Χθες ήταν η πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων. Η προθεσμία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου, όμως, οι θέσεις εξαντλούνται μέσα σε δύο μέρες.

Όσοι δεν βρουν θέση σε δομές «χάνουν» τα voucher, τα οποία θα αναδιανεμηθούν στους επιλαχόντες μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας απέδωσε την αναμονή στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης των επιταγών από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

«Ενώ πριν δύο χρόνια οι δικαιούχοι του ΕΣΠΑ με τη λήψη του voucher γνώριζαν ταυτόχρονα και ποια θέση είχαν στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, τώρα αυτό άλλαξε, με αποτέλεσμα να κλείνει θέσεις στις δομές όποιος προλαβαίνει πρώτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει εικόνα των μορίων των ωφελούμενων του ΕΣΠΑ και γι’ αυτό για τη διανομή των θέσεων στις δομές τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι να καλυφθούν στο σύνολό τους.

Ο κ. Βλιώρας ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι παρά την περίοδο αδειών βρέθηκαν όλοι στις θέσεις τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Επισημαίνεται ότι οι θέσεις στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς καλύπτονται κατά 70% από τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ και κατά 30% από τις υπόλοιπες οικογένειες. Ο δήμος Βόλου θα απορροφήσει συνολικά 400 παιδιά.

«Ήδη από τις 8 το πρωί έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 250 άτομα», είπε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ και πρόσθεσε ότι «η εξυπηρέτηση συνεχίζεται».

Στις εγκαταστάσεις του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ από τις 7.30 το πρωί ανέμεναν να εξυπηρετηθούν μητέρες με μωρά ακόμη και ολόκληρες οικογένειες.

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων του ΕΣΠΑ έγινε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. όμως λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάστηκε, το σύστημα «έπεσε». Τέθηκε σε λειτουργία εκ νέου χθες το πρωί.

Οι αιτούντες ένταξης στο ΕΣΠΑ μπορούν να ενημερωθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με τη συμπλήρωση της υποβολής του ΑΦΜ τους και του κωδικού πιστοποίησης που τους έχει χορηγηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ωφελούμενοι του ΕΣΠΑ φέτος είναι όσοι έχουν συμπληρώσεις από 150 μόρια και πάνω.

Να επισημανθεί ότι το σύνολο των αιτήσεων, ωφελούμενων ΕΣΠΑ και μη, ικανοποιείται από τον δήμο Βόλου. Η μάχη για τη σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται για την επιλογή του βρεφικού ή παιδικού σταθμού, αντίστοιχα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου