ΤΟΠΙΚΑ

Μάστιγα το ελεύθερο κάμπινγκ στο Χορευτό

μάστιγα-το-ελεύθερο-κάμπινγκ-στο-χορε-785019

Μάστιγα το ελεύθερο πάρκινγκ στην παραλία της Παρίσαινας στο Χορευτό. Κάτοικοι και επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις σκηνές που στήνονται παράνομα πάνω στην παραλία και για τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους φεύγοντας οι κατασκηνωτές, ρυπαίνοντας την πανέμορφη παραλία.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου λειτουργούν οργανωμένοι χώροι κάμπινγκ με εγκαταστάσεις για τους κατασκηνωτές, φαίνεται όμως ότι ορισμένοι επιμένουν στο… ελεύθερο.

Για μία ακόμη χρονιά όπως αναφέρουν η Παρίσαινα έχει καταληφθεί από δεκάδες σκηνές που εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία, αλλά και πλήττουν την εικόνα της περιοχής.

Ο Δήμος αναγκάζεται συχνά – πυκνά να προχωρά σε καθαρισμό της παραλίας από τα σκουπίδια ακόμη και τα περιττώματα που αφήνουν πίσω τους κατασκηνωτές, ενώ έχει τοποθετήσει και πινακίδες στις οποίες ρητώς αναφέρεται ότι απαγορεύεται το κάμπινγκ.

Πέρυσι είχαν γίνει συνολικά τρεις επιχειρήσεις σε συνεργασία του Δήμου και της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των κατασκηνωτών, που όμως επιστρέφουν ξανά και ξανά. Φέτος, ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα για νέα επιχείρηση μαζί με την Αστυνομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου