ΤΟΠΙΚΑ

Εστίες κινδύνου πυρκαγιάς μέσα στις γειτονιές

εστίες-κινδύνου-πυρκαγιάς-μέσα-στις-γ-785088

Εστίες κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς μέσα στις γειτονιές συνιστούν τα χορταριασμένα οικόπεδα και εγκαταλελειμμένα σπίτια, που βρίσκονται ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οι νωπές τραγικές εικόνες της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία σε δημότες που με αιτήματά τους στην υπηρεσία καθαριότητας ζητούν άμεσο καθαρισμό οικοπέδων και σπιτιών που λειτουργούν με την πάροδο του χρόνου και ως παράνομες… χωματερές.

Τα αιτήματα πέφτουν βροχή. Οικόπεδα- ζούγκλες και παλιά σπίτια- χωματερές υπάρχουν διάσπαρτα παντού μέσα στην πόλη: κοντά στο Ορφανοτροφείο ετοιμόρροπα σπίτια που φιλοξενούν σκουπίδια και συνορεύουν με σχολικά συγκροτήματα, στη συνοικία του Οξυγόνου, στη συνοικία Επτά Πλατάνια, στη Ν. Ιωνία, στην περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο, στην περιοχή της Νεάπολης, στους Αγίους Αναργύρους όπου γειτνιάζουν με πρατήρια υγρών καυσίμων.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα σπίτια –ερείπια βρίσκονται «κολλητά» με κατοικίες, απέναντι από επιχειρήσεις ή άλλα σπίτια κατοικήσιμα, ανάμεσα σε πολυκατοικίες…

Στη Νεάπολη, μόλις προχθές, κάτοικος διαμαρτυρόταν για τα ακαθάριστα οικόπεδα που βρίσκονται απέναντι από τα σχολεία και μπροστά από σπίτια της συνοικίας. Περίοικοι έχουν απευθυνθεί στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου ζητώντας να ληφθεί μέριμνα για τα οικόπεδα- εστίες κινδύνου.

Ο «πόλεμος» ειδικά με τα οικόπεδα- ζούγκλες είναι συνεχής, καθώς ακόμη και να καθαριστούν τα αγριόχορτα βγαίνουν και ξαναβγαίνουν. Στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για οικόπεδα, τους ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορεί να εντοπίσει ο δήμος Βόλου μέσω των υπηρεσιών του.

Όπως είναι γνωστό, οι δημοτικές υπηρεσίες στην αναζήτηση των ιδιοκτητών «σκοντάφτουν» στα προσωπικά δεδομένα που επικαλείται η Κτηματική Υπηρεσία και οι έρευνες σταματούν. Για να μπορέσει να μπει συνεργείο του δήμου να καθαρίσει απαιτείται ολόκληρη διαδικασία που μπορεί να πάρει και μήνες: να γίνει καταγγελία στη διεύθυνση υγείας, επόπτες υγείας να κάνουν έλεγχο, αυτοψία και να συντάξουν έκθεση, προκειμένου στη συνέχεια η Εισαγγελία Βόλου να δώσει εντολή στον δήμο να επέμβει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου